Lakberendezés eperrel

blog
PUBLIKÁLÁS: 2015. június 09. 13:09
Eper, eper, eper! Jókedvre derít igazi vidám hangulatot hoz az otthonunkba!

Eper, eper, eper! Jókedvre derít igazi vidám hangulatot hoz az otthonunkba!

1. Zseniális ötlet, gémkapocsból, eper vagy szív, ki mire asszociál
eperkapocs
2. Cuki zsebtáska, bevásárlószatyor eperbe bújtatva: elkészítési útmutató sok képpelitt
epertáska
3. Ésitt egy ínycsiklandó epertortácska recept, az egyik kedvenc Mohától:
Még mindig epres sütemény, nagyon szeretjük.Hozzávalók: 30 X 39 cm-es tepsihez tészták:
sima piskóta:
  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 4 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál víz
kakaós piskóta:
  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 3 dkg holland kakaópor
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 4 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál víz
krém:
  • 50 dkg natúr krémsajt ( házilag kicsurgatott, 2 db,450 gr-os tejfölből) vagy mascarpone
  • 2,5 dl tejszín
  • 25 dkg eper + cukor ízlés szerint + fél citrom leve
  • 2 zacskó Dr.Oetker Zselatin Fix
díszítés:eper
Egy magas tál fölé teszek egy műanyag szűrőt, amit kibélelek egy vékony vászonnal,vagy gézlappal. Beleöntöm a két nagy doboz tejfölt és egy tányérral letakarva a konyhaasztalon hagyom kicsöpögni. Ez 2-3 óra alatt megtörténik. ( 2 nagy doboz 450 gr-os tejföl kicsurgatva kb. 50 dkg lesz).
A sütőt bekapcsolom 180 fokra, a tepsibe sütőpapírt terítek.4 tojást 15 dkg cukorral a robotgép habverőjével a legmagasabb fokozaton felverek ( legalább 10 perc), a tál szélén óvatosan belecsorgatom a vizet és az olajat, tovább verve még egy percig. A sütőporos lisztet 3 részletben beleszitálom és kézi habverővel óvatosan belekeverem. A tepsibe simítom és kb. 12-15 perc alatt megsütöm.
Ezután kikeverem a kakaós laphoz valókat és azt is megsütöm. Ha kihűltek a lapok, akkor egy nagy (10 cm-es) szív alakú kiszúróval szíveket vágok ki belőlük,összesen 24 darabot. A krémhez az epret citromlével és ízlés szerinti cukorral összeturmixolom. A tejszínt habbá verem a 2 zacskó Zselatin Fix hozzáadásával, belekeverem a natúr krémsajtot is, majd a végén az eperpürét is. Hűtőbe teszem 15 percre, hogy egy picit szilárduljon. Ezután habzsákba szedem és megtöltöm a lapokat kettesével, váltogatva a két színt. Tetejére is krém kerül. Hűtőbe teszem és tálalás előtt egész eperszemekkel díszítem.
Epres-szvtortcskk-jav
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.