A szűzpecsenyét 3 db vastagabb korongra szeljük és a pulykamedalionnal együtt gyengéden kiklopfoljuk. Keresztben-hosszában mindegyiket 4 felé vágjuk. Otthon a szűzhúsokat grillfűszerkeverékkel vagy provance-i fűszerrel ízesített olajban, a pulykahúst méz-ketchup-teriyaki-olívaolajos pácban érleljük fél napig.
Hűtőben tartjuk. A pálcikákat vízbe áztatjuk. Pácolás után lecsepegtetve külön a szüzet, és külön a pulykahúst a hagymával és a paprikával váltakozva 3-3 nyársra húzzuk. Sütés előtt megsózzuk, és az ízes páccal átkenjük. A grilltálcát vagy a tepsi alját vékonyan beolajozzuk, félbe vágott, fűszerrel ízesített főtt burgonyával kirakjuk, meglocsoljuk a maradék ízes pácolajjal. A nyársakat fölé helyezzük, és grillen vagy 200 fokos sütőben 10 percig, majd kisebbre véve a hőt még 15 percig, pirulásig sütjük. Közben párszor megkenjük a tepsiben összegyűlt szafttal. Apróra vágott friss kakukkfűvel, rozmaringgal, zsályával, esetleg pár levélke mentával illatosítjuk, salátával tálaljuk. Ne feledjük mellé a puha, foszlós kenyeret sem.
Jó étvágyat kívánok! Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.