Hercegkisasszonyok süteménye

csokoládé
PUBLIKÁLÁS: 2014. augusztus 16. 11:20
Hozzávalók

Igazi mesebeli finomság könnyű hozzávalókból és rövid elkészítési idővel! Zsúrokra, születésnapi partikra is kiváló.

Hozzávalók

  • 5 tojás
  • 250 g háztartási csokoládé
  • 3 evőkanál kakaó
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 teáskanál rum aroma
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 csésze liszt
  • 1 fél csésze darált mogyoró
tortaszelet

Elkészítés

Keverjük össze a cukrot a tojássárgával, a kakaóval és a vaníliás cukorral. Olvasszunk meg 100 g csokit vízfürdőben, majd öntsük rá a tojássárgákra a rum aromával együtt. Ezután adjuk hozzá a lisztet.

Verjük habbá a tojásfehérjéket, majd adjuk hozzá ezt is. Vajazzunk ki egy tepsit, szórjuk meg liszttel, és öntsük bele a tésztát.

Miután megsült, hagyjuk kihűlni, majd hosszában vágjuk ketté. Olvasszunk meg újra 100 g csokit vízfürdőben, és kenjük be vele a piskóta tetejét. Szórjuk rá a darált mogyorót, majd tegyük rá a másik piskótalapot.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.