Gyors brokkolis és zöldbabos receptek

egészséges
PUBLIKÁLÁS: 2014. július 05. 09:52

Mit tegyünk, ha a vendégek szinte már az ajtóban toporognak, de nekünk még ötletünk sincs az esti menüre?

Mind a háziasszonyok, mind a kezdő, fiatal konyhatündérek számára jó hírrel szolgálunk: nem csak különleges, de egészséges is az a néhány étel, amelyek elkészítése mindössze 15 percet vesz igénybe.
Ki ne szeretne időt és fáradságot megtakarítani a konyhában a főzés során? Ma már nem csak a gyorsaság, de az egészségesség is fontos szempont egy-egy ebéd vagy vacsora esetében, ezt a kettőt pedig nem egyszerű ötvözni. Hogy ne a gyorséttermekbe kelljen leszaladni egy hirtelen jött vendégség esetén, érdemes olyan jó minőségű készételt választani a boltok polcairól, amely elkészítése egyszerű és villámgyors, ugyanakkor friss, finom és minden alkotórészében egészséges! Az olyan mirelitzöldségek, amelyek gőzben előfőzöttek - azaz blansírozottak – mindössze 3 perc alatt elkészíthetőek az előpárolásnak köszönhetően. Ezt az innovatív technológiát Magyarországon a Bonduelle Vapeur mirelitzöldségein alkalmazzák, így használatukkal nincs szükség hosszadalmas főzésre. Ez az eljárás abban tér el a hagyományos feldolgozástól, hogy a zöldségeket a speciális fajták szelektálása, betakarítása, mosása és méret szerinti osztályozása után, forró víz helyett gőzben blansírozzák. Csak ezután kerülnek a zöldségek lefagyasztásra. Így azok ropogósak, frissek maradnak felmelegítés után is. 15 perces receptek a Bonduelle-től   ricottacakeBrokkolis ricottatorta Hozzávalók 4 személyre:
  • 30 dkg Bonduelle Vapeur brokkoli
  • 3 dkg zsemlemorzsa
  • 38 dkg ricotta (vagy tehéntúró)
  • 4 dkg trappista sajt, reszelve + 5 dkg a tetejére
  • 3 dkg parmezán sajt, reszelve
  • só, bors
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 6 nagyobb paradicsom, kockákra vágva
4 db kis tortaformát kiolajozunk és vékonyan megszórjuk a zsemlemorzsa egy részével. A ricottát egy tálba tesszük, hozzáadjuk a kétféle sajtot és a maradék zsemlemorzsát. Sózzuk, borsozzuk, alaposan összekeverjük, és a tortaformák aljába nyomkodjuk. Előmelegített sütőbe tesszük, és 180 fokon 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Közben elkészítjük a tölteléket: a brokkolit a vajon 3-4 percig pároljuk, a végén a fokhagymát hozzákeverjük, és félrerakjuk kicsit hűlni. Az elkészült ricottatortán a brokkolit és a paradicsomot egyenletesen elosztjuk, és a maradék reszelt sajttal megszórva kínáljuk. Édes csirkemell pirított zöldbabbal Hozzávalók 4 személyre:
  • 25 dkg Bonduelle Vapeur vágott zöldbab
  • 1 kisebb póréhagyma, vékonyra szeletelve
  • 1 dl világos szójaszósz
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 2 nagy gerezd zúzott fokhagyma
  • 60 dkg csirkemellfilé, kis kockákra vágva
  • 2 evőkanál olívaolaj
zöldbab Készítsük el a pácot: a szójaszószt keverjük el a mézzel, a paradicsompürével és a fokhagymával. A csirkemelldarabokat tegyük a pácba, jól forgassuk át, és legalább 2 órára tegyük a hűtőbe érni. Hevítsünk fel egy evőkanál olajat wokban vagy egy nagyobb serpenyőben. Dobjuk bele a zöldségeket, és folytonos keverés közben 3-4 percig pirítsuk, majd tegyük félre. A másik kanál olajon, kevergetve pirítsuk a pácolt csirkemellet 10-12 percig. Ezután tegyük vissza a zöldségeket, és együtt pirítsuk még 1 percig. Párolt rizzsel tálaljuk.
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.