Mind a háziasszonyok, mind a kezdő, fiatal konyhatündérek számára jó hírrel szolgálunk: nem csak különleges, de egészséges is az a néhány étel, amelyek elkészítése mindössze 15 percet vesz igénybe.
Ki ne szeretne időt és fáradságot megtakarítani a konyhában a
főzés során? Ma már nem csak a gyorsaság, de az egészségesség is fontos szempont egy-egy ebéd vagy vacsora esetében, ezt a kettőt pedig nem egyszerű ötvözni. Hogy ne a gyorséttermekbe kelljen leszaladni egy hirtelen jött vendégség esetén, érdemes olyan jó minőségű készételt választani a boltok polcairól, amely elkészítése egyszerű és villámgyors, ugyanakkor friss, finom és minden alkotórészében
egészséges! Az olyan
mirelitzöldségek, amelyek gőzben előfőzöttek - azaz blansírozottak – mindössze 3 perc alatt elkészíthetőek az előpárolásnak köszönhetően. Ezt az innovatív technológiát Magyarországon a
Bonduelle Vapeur mirelitzöldségein alkalmazzák, így használatukkal nincs szükség hosszadalmas főzésre. Ez az eljárás abban tér el a hagyományos feldolgozástól, hogy a zöldségeket a speciális fajták szelektálása, betakarítása, mosása és méret szerinti osztályozása után, forró víz helyett gőzben blansírozzák. Csak ezután kerülnek a zöldségek lefagyasztásra. Így azok ropogósak, frissek maradnak felmelegítés után is. 15 perces receptek a Bonduelle-től
Brokkolis ricottatorta Hozzávalók 4 személyre:
- 30 dkg Bonduelle Vapeur brokkoli
- 3 dkg zsemlemorzsa
- 38 dkg ricotta (vagy tehéntúró)
- 4 dkg trappista sajt, reszelve + 5 dkg a tetejére
- 3 dkg parmezán sajt, reszelve
- só, bors
- 2 evőkanál vaj
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 6 nagyobb paradicsom, kockákra vágva
4 db kis tortaformát kiolajozunk és vékonyan megszórjuk a zsemlemorzsa egy részével. A ricottát egy tálba tesszük, hozzáadjuk a kétféle sajtot és a maradék zsemlemorzsát. Sózzuk, borsozzuk, alaposan összekeverjük, és a
tortaformák aljába nyomkodjuk. Előmelegített sütőbe tesszük, és 180 fokon 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Közben elkészítjük a tölteléket: a brokkolit a vajon 3-4 percig pároljuk, a végén a fokhagymát hozzákeverjük, és félrerakjuk kicsit hűlni. Az elkészült
ricottatortán a
brokkolit és a paradicsomot egyenletesen elosztjuk, és a maradék reszelt sajttal megszórva kínáljuk.
Édes csirkemell pirított zöldbabbal Hozzávalók 4 személyre:
- 25 dkg Bonduelle Vapeur vágott zöldbab
- 1 kisebb póréhagyma, vékonyra szeletelve
- 1 dl világos szójaszósz
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 2 nagy gerezd zúzott fokhagyma
- 60 dkg csirkemellfilé, kis kockákra vágva
- 2 evőkanál olívaolaj

Készítsük el a pácot: a szójaszószt keverjük el a mézzel, a paradicsompürével és a fokhagymával. A csirkemelldarabokat tegyük a pácba, jól forgassuk át, és legalább 2 órára tegyük a hűtőbe érni. Hevítsünk fel egy evőkanál olajat wokban vagy egy nagyobb serpenyőben. Dobjuk bele a
zöldségeket, és folytonos keverés közben 3-4 percig pirítsuk, majd tegyük félre. A másik kanál olajon, kevergetve pirítsuk a pácolt
csirkemellet 10-12 percig. Ezután tegyük vissza a zöldségeket, és együtt pirítsuk még 1 percig. Párolt rizzsel tálaljuk.