Hozzávalók
Elkészítés
Egy tálban jól elkeverjük az élesztőt cukorral és hozzáadjuk a tejet, tojást, aromát, sót, 50 g olvasztott vajat és a lisztet. Jól összegyúrjuk a tésztát és elzárt meleg helyen hagyjuk kelni. Miután a tészta kétszeresére nőtt kinyújtjuk és rákenjük a maradék olvasztott vajat.
Egy fóliában feltekerjük a tésztát és betesszük a hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket. Megmossuk a cseresznyét, leszedjük a szárakat és kimagozzuk. Egy csésze vizet egy csésze cukorral felteszünk a tűzre és addig főzzük amíg vastag szirup lesz belőle. Hozzáadjuk a cseresznyét és hagyjuk még kicsit rotyogni. Hagyjuk hűlni a szirupos cseresznyét, azután leöntjük a folyadékot és összekeverjük búzadarával. Így felszívódik a maradék lé.
Kivesszük arétestésztát a hűtőből és jól meggyúrjuk. Egy nagy vagy két kisebbet lapot nyújtunk belőle, amit megtöltünk cseresznyével és utána feltekerjük. Megkenjük tojással a tetejét és megszórjuk vanília cukorral. A tekercseket egy kiolajozott és liszttel kitapétázott tepsibe helyezzük és 30-35 percre betesszük a sütőbe.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.