Süssünk cseresznye tortát!

cseresznyetorta
PUBLIKÁLÁS: 2014. május 29. 07:45
Az összetevőket kavarjunk habosra. Ezután adjunk hozzá 20 dkg lisztet, 2 teáskanál sütőport és 2 evőkanál tejet. Töltsük a tésztát tortaformába, és fedjük be a tetejét cseresznyével. Süssük 180 fokon 50 percig, majd szórjunk a tetejére kevés cukrot és madulapelyhet, és süssük további 10 percig. Kivétel után hagyjuk hűlni, mielőtt felszeleteljük. Fogyaszthatjuk tejszínhabbal.

Itt van a cseresznyeérés ideje, együnk belőle minél többet! Mindegy, hogy lekvár, kompót, lé, pálinka, süteménybetét, gofrifeltét, vagy egyszerűen, nyersen fogyasztva – a cseresznye nemcsak remek ízű, hanem egészséges, zsírszegény és vitaminnal teli.

  • 20 dkg vaj
  • 17,5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojás
cseresznye

Az összetevőket kavarjunk habosra. Ezután adjunk hozzá 20 dkg lisztet, 2 teáskanál sütőport és 2 evőkanál tejet. Töltsük a tésztát tortaformába, és fedjük be a tetejét cseresznyével. Süssük 180 fokon 50 percig, majd szórjunk a tetejére kevés cukrot és madulapelyhet, és süssük további 10 percig. Kivétel után hagyjuk hűlni, mielőtt felszeleteljük. Fogyaszthatjuk tejszínhabbal.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.