A D-vitamin életet ment

D-vitamin
PUBLIKÁLÁS: 2014. március 08. 10:58
Valószínű, hogy a megváltozott táplálkozási szokások és az életmód is szerepet játszik abban, hogy jóval több D-vitaminra van szükségünk, mint korábban. A D-vitamin segít megakadályozni a csontritkulást, a szklerózist, a szív-és érrendszeri betegségeket, a cukorbetegséget és még a rákot is.

Évtizedekkel ezelőtt az embereket óvták a túlzott D-vitamin fogyasztástól, napjainkban pont az ellenkezője kezd bizonyosságot nyerni.

Valószínű, hogy a megváltozott táplálkozási szokások és az életmód is szerepet játszik abban, hogy jóval több D-vitaminra van szükségünk, mint korábban. A D-vitamin segít megakadályozni a csontritkulást, a szklerózist, a szív-és érrendszeri betegségeket, a cukorbetegséget és még a rákot is.

Az alacsony D-vitamin szint és a rák, a szív-és érrendszeri betegségek és a légzőszervi megbetegedések közötti drámai összefüggésekről számol be az American Journal of Clinical.

A tanulmány alanyai közép-és időskorú, 50-74 éves németek voltak, akiknek körében megállapították, hogy az alacsonyabb D-vitamin szintjük szignifikáns összefüggést mutat a halálozások magasabb kockázatával. Azok, akiknél fennáll a vitaminhiány, 71%-kal nagyobb valószínűséggel halnak meg bármilyen okból, azokkal szemben, akiknél megfelelő szintű a D-vitamin.

hal

A halál kockázata a szív-és érrendszeri betegségek vonatkozásában kifejezetten nőtt 39%-kal azok körében, akik D-vitamin-hiányosak, míg a rák okozta halálozás 42% volt magasabb ebben a csoportban. Végül 150%-kal magasabb a légúti betegségek halálozási kockázata azok között, akik D-vitamin-hiányosak voltak. A számok megdöbbentőek.

A német Rákkutató Központ által végzett kutatás rámutatott arra is, hogy az alacsony D-vitamin szintűek esetében 164%-kal nagyobb a valószínűsége a magas vérnyomásnak, a koszorúér-betegségnek vagy a cukorbetegségnek azokkal szemben, akiknek a véréből megfelelő mennyiségű D-vitamint mutattak ki.

A német orvosok megállapítása kapcsán a neves amerikai szaklap felhívja a figyelmet, hogy a legjobb D-vitamin-források a napsütés és az olajos hal. Azokban az országokban, például észak-Európában, ahol kevés a napfény, a kívánt D-vitamin szint beállításához étrend kiegészítő D-vitamin gyöngyöt ajánlanak, amely 38 mikrogramm egy-egy kapszulában, biológiailag aktív anyagokat tartalmaz, amely könnyen felszívódik a vérben.

d vitamin

  • A D-vitamin fontos a kalcium felszívódásához
  • Támogatja a normális sejtosztódást
  • A kis gyöngyök 20 µg D3 vitamint tartalmaznak.
  • Mivel a D-vitamin zsírban oldódik, kiváló a felszívódása.
  • Dán gyógyszergyártási szabályozás szerint előállított termék
  • A zselatin kosher, vegetáriánusoknak is ajánlott
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.