A sütés során nehéz lehet megfordítani, valamint fontos az ízléses tálalás. A Delimano serpenyőben tökéletes röszti pogácsákat készíthetünk egészen minimális olaj hozzáadásával. Egyszerűen csak spricceljünk kevés olajt a serpenyőbe, forrósítsuk fel, és már süthetjük is.
Figyeljünk arra, hogy ne túl magas hőfokon süssük a röstiket, mert akkor a külseje odakaphatna, a belseje pedig nyers maradna.
Hozzávalók 2 főre:
200 g burgonya
200 g savanykás alma
1 pici chili
só
450 vaj
pár csepp citromlé
1 púpos teáskanál kukoricakeményítő (gmo mentes)
2 tk olíva olaj (ha Delimano serpenyőben sütjük)
Az öntethez:
1/3 csokor friss petrezselyem,
2 ek extra szűz olíva olaj,
½ citrom leve
Továbbá:
220 g véres hurka,
saláta
1. lépés
A burgonyát és az almát hámozzuk meg, majd reszeljük le. Tegyük őket egy textilbe, és csavarjuk ki a levüket. Adjuk hozzá az aprított chilit, sózzuk, locsoljuk meg citromlével, és keverjük bele a keményítőt.
2. lépés
Közepesen magas hőfokú serpenyőbe tegyünk 4 röstit, amiket kb. fél cm vastagra, formázzunk. Süssük minden oldalukat arany barnára. Közben vágjuk kb. 2 cm vastag szeletekre a hurkát, és forró serpenyőben süssük meg minden oldalukat ropogósra. Az öntethez nagyon finomra aprítsuk a petrezselymet, és keverjük el az olajjal, és a citromlével.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.