Ideje kipróbálni a somlóit receptjét!

csokoládé
PUBLIKÁLÁS: 2013. október 10. 08:33
A somlói galuskának számos receptje, változata létezik, mi most egy "házias jelegű" , gyorsan elkészíthető verzióját mutatjuk be.

A somlói galuska Magyarország egyik leghíresebb desszertje. Az 1950-es évek végén aGundel étteremlegendás főpincére,Gollerits Károlytalálta ki.A nevet is ő adta a süteménynek, méghozzá afótiSomlyó nevű dombról.

A somlói galuskának számos receptje, változata létezik, mi most egy "házias jelegű" , gyorsan elkészíthető verzióját mutatjuk be.

Hozzávalók

  • két-három fajta sütemény darabkái (összegyűjtött szélek és vég darabok)
  • 1csg csokoládés puding
  • fél liter tej
  • 3 kanál cukor
  • 1 kanál kakaópor
  • ízlés szerint rum
  • 2 deci tejszín
  • 3 deka porcukor
  • pörkölt mogyoró

somlói

Elkészítés

  • A sütemény végeket érdemes eltenni a fagyasztóba, és amikor szükséges kivenni (a végek általában finom krémesek).
  • A tejszínt a porcukorral habbá verjük. A pudingot a szokásos eljárással felfőzzük, rumot és kakaóport teszünk bele. A mogyorót megpörköljük és apróra összetörjük, nem kell darálni. Amikor kihűlt a puding, összeállítjuk a kelyhet.
  • Alulra tejszín kerül és puding, erre jöhet a mogyoró. Tészta darabok, majd ismét tejszín, csoki krém és mogyoró. A tetejét tejszínnel díszítjük.
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.