A kalciumnak számos élettani szerepe van, elengedhetetlen a csontok és a fogak egészséges szerkezetének fenntartásához. Kalcium nem képződik a szervezetünkben, ezért a szükséges mennyiséget a táplálékokból tudjuk felvenni.
Szakemberek ajánlása szerint a változatos, kiegyensúlyozott táplálkozás keretében a napi kalciumszükségletünk 75%-át leginkább tej és tejtermékek fogyasztásával tudjuk fedezni.
A táplálékkal bevitt kalciumnak azonban csak egy része (kb. 21-70%-a) szívódik fel, attól függően, hogy milyen élelmiszerrel vittük be. A felszívódást, ezáltal csonttömegünk megtartását azonban sok tényező befolyásolja, a D-vitamin és a tejcukor például elősegíti.
A tej mellett a natúr és ízesített élőflórás friss tejtermékek táplálkozásunk alapkövei kell, hogy legyenek, hiszen csak így tudjuk fedezni a napi ajánlott kalciumbevitel nagy részét. A változatos és kiegyensúlyozott napi étrend részeként ajánljuk D-vitaminban gazdag joghurtok, fogyasztását.
Bizonyos joghurtok gyümölcspürével készülnek, ezáltal magas a gyümölcstartalmuk (9,8%), mely a napi étrendbe könnyen beilleszthetőek, hiszen zsírszegény (zsírtartalom: 1,8%) és alacsony a kalóriatartalmuk. Egy pohár joghurt mindennapi fogyasztása mellett ügyeljen a változatos, kiegyensúlyozott étrendre és az egészséges életmódra.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.