Labdák a tányéron

Labdák a tányéron

konyha
PUBLIKÁLÁS: 2013. szeptember 10. 10:00
Kiváló, vegetáriánusoknak is ajánlható étel a burgonyalabdák paradicsommártásban. Utóbbinak van egyszerűbb elkészítése is. Hogyan fogjunk hozzá?

Burgonyával és paradicsom-mártással készül egyszerűen ez a finom egytálétel - a vegetáriánusok is nyugodtan fogyaszthatják, hiszen teljesen húsmentes.

Kiváló, vegetáriánusoknak is ajánlható étel a burgonyalabdák paradicsommártásban. Utóbbinak van egyszerűbb elkészítése is. Hogyan fogjunk hozzá?

Hozzávalók 10 személyre:

- 1 kg burgonya

- 1 zöld erős paprika

- 2 kávéskanál őrölt koriander

- 1 citrom leve

- 2 dl liszt, só, ghí a sütéshez

A mártáshoz:

- 1 kg paradicsom

- 3 kávéskanál cukor

- 1/2 kávéskanál pirospaprika, só

Először a golyócskákat készítjük el. Főzzük meg bő, sós vízben héjastul a burgonyát. Ha megfőtt, húzzuk le a héját és törjük teljesen össze. Keverjük össze a tört burgonyát az apróra vagdalt erős paprikával, az őrölt korianderrel, a sóval és a citromlével.

Készítsünk belőle 3 cm-es golyócskákat. Keverjük el a lisztet annyi vízzel, hogy majdnem folyós tésztát kapjunk. Mártsuk a golyókat a tésztába, és süssük ki bő, forró ghíben.

Vágjuk a megmosott paradicsomot nagy darabokra és 1 dl vízzel nagy lángon főzzük szét. Keverjük hozzá a cukrot, a pirospaprikát és sózzuk meg. Főzzük még egy negyedóráig nagy lángon, közben kevergessük. A forró szósszal öntsük le a golyócskákat.

Egyszerűbb elkészítése: a paradicsommártás elkészítéséhez használhatunk eltett paradicsomlevet is. Ha nincs ghínk, süssük napraforgóolajban a burgonyalabdákat.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.