Kiváló, vegetáriánusoknak is ajánlható étel a burgonyalabdák paradicsommártásban. Utóbbinak van egyszerűbb elkészítése is. Hogyan fogjunk hozzá?
Hozzávalók 10 személyre:
- 1 kg burgonya
- 1 zöld erős paprika
- 2 kávéskanál őrölt koriander
- 1 citrom leve
- 2 dl liszt, só, ghí a sütéshez
A mártáshoz:
- 1 kg paradicsom
- 3 kávéskanál cukor
- 1/2 kávéskanál pirospaprika, só
Először a golyócskákat készítjük el. Főzzük meg bő, sós vízben héjastul a burgonyát. Ha megfőtt, húzzuk le a héját és törjük teljesen össze. Keverjük össze a tört burgonyát az apróra vagdalt erős paprikával, az őrölt korianderrel, a sóval és a citromlével.
Készítsünk belőle 3 cm-es golyócskákat. Keverjük el a lisztet annyi vízzel, hogy majdnem folyós tésztát kapjunk. Mártsuk a golyókat a tésztába, és süssük ki bő, forró ghíben.
Vágjuk a megmosott paradicsomot nagy darabokra és 1 dl vízzel nagy lángon főzzük szét. Keverjük hozzá a cukrot, a pirospaprikát és sózzuk meg. Főzzük még egy negyedóráig nagy lángon, közben kevergessük. A forró szósszal öntsük le a golyócskákat.
Egyszerűbb elkészítése: a paradicsommártás elkészítéséhez használhatunk eltett paradicsomlevet is. Ha nincs ghínk, süssük napraforgóolajban a burgonyalabdákat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.