Sokan vagyunk úgy néhány étellel, hogy, elfogyasztása után rosszul érezzük magunkat. Ezeket a rosszulléteket hajlamosak vagyunk rögtön allergiának titulálni. A valódi ételallergia azonban nem olyan gyakori, mint ahogy azt gondolnánk.
Dudás Katalin gasztropszichológus felhívja a figyelmünket, ha allergiásak vagyunk, a tejtermékekkel mindenféleképpen vigyáznunk kell. Ha ezt még gyümölccsel is kombináljuk már kész is a baj. Az ok egyszerű, a gyümölcsök könnyen, a fehérjék pedig nehezen emészthetőek. Tehát a gyümölcs gyakorlatilag elkezd „rohadni” a gyomrunkban, alkohol szabadul fel, és igen furcsa tüneteket produkálhatunk.
Nagyon sok allergia a helytelen táplálkozásból indulhat ki, és nagyon sok májfunkciós zavar is innen eredhet. Mivel az allergia a szervezet túlérzékenysége ezért a túlevés is okozhat ilyen reakciót. Ezért fontos a megelőzésre fektetni a hangsúlyt. Ezért fontos a személyre szabott étkezési terápia, magyarázza a szakértő.
Egy tipikusan augusztusban kialakuló allergiát enyhíteni lehet például azzal, hogy tavasszal, végigcsinálunk egy méregtelenítő kúrát. Ha rendszeresen lefolytatjuk ezt a kúrát idővel, akár meg is lehet szüntetni az allergiát. Fontos, azonban, hogy szakemberhez forduljunk, mert nincs egyetlen univerzális méregtelenítő recept. Mindenkinek egyénenként változik, hogy kinek milyen kúra méregteleníti a szervezetét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.