Hozzávalók:
- 1 csomag rétestészta
- 30 dkg mák
- 2 dl tej
- 10 dkg cukor
- citromhéj
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 20 dkg alma.
A mákot daráljuk le, és keverjük össze kevés porcukorral. A tejet ízesítsük citromhéjjal, forraljuk fel és tegyük bele a mákot, majd állandó keverés mellett addig főzzük, amíg sűrűsödni nem kezd. Vegyük, le a tűzről keverjük bele a mazsolát és hagyjuk kihűlni.
Az almákat hámozzuk meg, és az alma húsát durva reszelőn reszeljük le, majd nyomkodjuk ki a levét. A rétestésztát szedjük ki, és egy lisztezett nyújtódeszkára hajtogassuk szét. Ha esetleg el van szakadva többet is tehetünk egymásra.
A tésztát kenjük be olvasztott vajjal, hintsük meg vékonyan zsemlemorzsával, majd oszlassuk el rajta a reszelt almát, majd ennek a tetejére a mákos tölteléket. Ha szükséges még ízesítsük cukorral, és citromhéjjal. Óvatosan tekerjük fel, majd kenjük meg vajjal és tegyük a sütőbe 180 fokra és süssük szép aranysárgára.
Jó étvágyat kívánunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.