Hozzávalók:
- 40-50 dkg sampinyon gomba
- 1 pohár (2-3 dl) tejföl, vagy joghurt
- zacskós pörkölt por
A galuskához:
- hagyományos nokedli-tészta alap
- plusz 2-3 evőkanál búzadara
- 1 csomag kapor
- evőkanálnyi zsiradék.
Elkészítése:
A gombáknak a szárát levágjuk, majd sós vízben áztatjuk. Utána erősen megkefélve letisztítjuk, s héját nem lehúzva a fejeket negyedekre daraboljuk. A pörkölt porból az ajánlás szerint pörkölt alapot készítünk, melybe a gombák szárát beledaraboljuk. Mikor megpuhult botmixerrel leturmixoljuk.
Végül a darabolt gombafejeket beledobjuk, s így együtt puhára pároljuk. Ízlés szerint a végén joghurttal, vagy tejföllel behabarjuk, hogy paprikás jellegét megkapja.
Hagyományos módon nokedli-tésztát készítünk, melybe 2-3 kanál búzadarát teszünk, sűrűség szerint. Ezt húsvágó deszkáról, kanállal vagy késfokával a forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk. A frissen vágott zöldkaprot egy kanálnyi zsiradékon megdinszteljük és ebbe a leszűrt, leöblített galuskát beleforgatjuk.
Forró tányérra ízlésesen tálaljuk a gombapaprikással.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.