Gombapaprikás galuskával

blog
PUBLIKÁLÁS: 2012. július 12. 14:19
Hozzávalók:

Egy gombapaprikás galuskával ebédre vagy vacsorára? Íme, a recept és már készítheted is!


Hozzávalók:

- 40-50 dkg sampinyon gomba

- 1 pohár (2-3 dl) tejföl, vagy joghurt

- zacskós pörkölt por

A galuskához:

- hagyományos nokedli-tészta alap

- plusz 2-3 evőkanál búzadara

- 1 csomag kapor

- evőkanálnyi zsiradék.

Elkészítése:

A gombáknak a szárát levágjuk, majd sós vízben áztatjuk. Utána erősen megkefélve letisztítjuk, s héját nem lehúzva a fejeket negyedekre daraboljuk. A pörkölt porból az ajánlás szerint pörkölt alapot készítünk, melybe a gombák szárát beledaraboljuk. Mikor megpuhult botmixerrel leturmixoljuk.

Végül a darabolt gombafejeket beledobjuk, s így együtt puhára pároljuk. Ízlés szerint a végén joghurttal, vagy tejföllel behabarjuk, hogy paprikás jellegét megkapja.

Hagyományos módon nokedli-tésztát készítünk, melybe 2-3 kanál búzadarát teszünk, sűrűség szerint. Ezt húsvágó deszkáról, kanállal vagy késfokával a forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk. A frissen vágott zöldkaprot egy kanálnyi zsiradékon megdinszteljük és ebbe a leszűrt, leöblített galuskát beleforgatjuk.

Forró tányérra ízlésesen tálaljuk a gombapaprikással.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.