Harmath Imre színművész hajószakácsként is remekel

konyha
PUBLIKÁLÁS: 2012. június 10. 15:45
Mesélj, mennyi testmozgást végzel a vitorláson?

A művész úr nemrég jött meg Korzikáról. Minden évben eltűnik 1 hétre, hogy barátaival vitorlázhasson. Mentsége, hogy csak férfiakról szól ez a buli.

Mesélj, mennyi testmozgást végzel a vitorláson?

- Mondjuk azt, hogy semmit. A hajózáshoz nem értek, viszont én töltöm be az egyik legfontosabb posztot a hajón: hajószakácsként szelem a habokat. És mivel már évek óta tartanak ezek a vitorlás-bulik, azt gondolom, hogy elégedettek a főztömmel. Nem elhanyagolható szempont ugyanakkor, hogy ahogy elhagyjuk a szárazföldet, lelkileg és azonnal egészségesre állok. Ugyanis magam mögött hagyom ilyenkor az összes gondomat-bajomat és csak a szélet, a Napot és a sirályokat engedem közel magamhoz.

Odahaza mivel töltöd a maradék idődet?

- Video-vágó programot tanulok éppen. Utána szerepet. Sokat szoktam beugrani egy-egy előadásba. Ilyenek voltak a Jövőre veled 1-es, 2-es változata. Vagy a Vidám kísértet férfi főszerepe. De a Leszállás Párizsba című darab 100 oldalát szűk két hét alatt tanultam meg. Délután volt egy próba és este előadás. Egyébként szabadúszóként Bánfalvy Ági által szervezett színházhoz tartozom. Június 8-án lesz a Városmajorban az Abigél premierje.

Némi konyhai hozzáállást hallhatnék? Tudom, nálatok nem a feleséged Vándor Éva főz, hanem a szárazföldön is te vagy a szakács.

- Igyekszem olívaolajjal főzni. Sok zöldséget és halat eszünk. Ezzel együtt borzasztó rendszertelen az étkezésem. Ugyanis előadás előtt nem szoktam kajálni, utána meg annyit tudok enni, amennyi belém fér. Ilyenkor apörköltöt hidegen is megeszem a lábasból.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.