9 remek melegszendvics recept

blog
PUBLIKÁLÁS: 2012. május 09. 16:16
A meleg szendvicseket lehetőleg friss zsemlekenyérből készítsük. A vékonyra vágott szeleteket, a különfélék rátevése előtt, szárazon mindkét oldalán enyhén pirítsuk meg, hogy elejét vegyük az ellágyulásnak, nedvesedésnek. A kenyér felső oldalát még langyosan kenjük meg kevés vajjal.

Hogy miért is szeretjük a melegszendvicset? Gyors, tápláló és finom megoldás, ha már nagyon éhesek vagyunk. Íme, 9 remek recept.


A meleg szendvicseket lehetőleg friss zsemlekenyérből készítsük. A vékonyra vágott szeleteket, a különfélék rátevése előtt, szárazon mindkét oldalán enyhén pirítsuk meg, hogy elejét vegyük az ellágyulásnak, nedvesedésnek. A kenyér felső oldalát még langyosan kenjük meg kevés vajjal.

A sajtos összetételű töltelékhez, kenetekhez, mindig óvári sajtot használjunk. Ez sem reszelve, sem egyben nem olvad le, rajta marad a kenyéren. A meleg szendvicseknek csak a rávalóját sózzuk.

Pirított gombás: a finomra vágott hagymát kevés zsíron meglankasztjuk, hozzáadjuk a nagyon vékonyra szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, petrezselyemmel ízesítjük, és addig pároljuk, amíg a nedve elpárolog. Kihűlve halmozzuk a kenyérre. Sajttal, sonkával, zöldpaprikával tetőzzük.

Kapros zöldségvagdalék: a húslevesben főtt vegyes zöldséget összedarabolva tojássárgájával vegyítjük, sózzuk, kaporral ízesítjük. (Magyar Konyha II. évf. 3. szám)

Nyári "magyaros": szeletenként 1/2 zöldpaprikát, 2 szál újhagymát, 1 paradicsomot, 2-3 centinyi gyulai kolbászt apróra összevágunk, tojássárgájával összekeverünk, enyhén sózunk.

szendvics

Kelkáposztás - virslis: a forrázott, vékony szálára vágott kelkáposztaleveleket összekeverjük virsli-karikákkal, reszelt sajttal. (A sajt lesz a "kötőanyaga".)

Padlizsános: a vajban megfuttatott, meghámozott padlizsánszeletet a kenyérre helyezzük, rá keménytojást és reszelt sajtot teszünk.

Túrós keverék: összetört tehéntúróhoz, apróra vágott zöldpaprikát, hagymát, Piros Aranyat, reszelt sajtot keverünk.

Tormás: a kifektetett sonkaszeletre reszelt tormát teszünk, befedjük vékony szelet sajttal, kemény tojással.

Májkrémes: a májkrémet elegyítjük tojás-sárgájával, a kenet tetejébe zöldpaprikacsíkokat teszünk.

Spárgafejes: A párolt spárgafejeket a szeleten körbe rendezzük, középre paradicsompaprikát helyezünk. Ebben a karimában fészkeljen a nyers tojássárgája.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.