Nem csupán levekkel, de rágható ételekkel is megtisztíthatjuk szervezetünket a felhalmozódott méreganyagoktól. Érdemes évszakhoz igazítottan idénygyümölcsökkel és friss zöldségekkel méregtelenítenünk. A növények fogyasztása nyers formában ajánlott, mivel így semmilyen feldolgozási folyamat alatt nem veszíthetnek jótékony hatóanyagaikból. A zöldségek és gyümölcsök vitamingazdagsága amellett, hogy segíti a böjtöt, még energiával is feltölti szervezetünket.
A zöldségesnél bármilyen zöldséget és gyümölcsöt megvásárolhatunk és beiktathatunk méregtelenítő kúránkba, de vannak olyan növények, amelyek alkalmasabbak méregtelenítésre, mint társaik. Vajda-Nagy Erika dietetikus ajánlja a például a zellert, a petrezselyemzöldet, melyekvízhajtó növények, így elegendő folyadékfogyasztás mellett segítenek szervezetünkből kihajtani a méreganyagokat.
Marosan Erikanagy böjthívő volt, sokfélét kipróbált. A méregtelenítés alapszabályának tartja, hogy elő kell vezetni azt, fel kell készíteni szervezetünket a váltásra, illetve a kúrát követően sem szabad rögtön nehéz ételeket fogyasztanunk. A hirtelen váltásokkal többet árthatunk, mint amennyit maga a kúra használt.
Keresztes Ildikótól nem áll távol a friss zöldség és gyümölcsfogyasztás. Gyermekkorában sokat sportolt, így erőnlétét friss, rost és vitamindús növények fogyasztásával őrizte és őrzi meg a mai napig.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.