Konyhánk elrendezése valószínűleg valamelyik bejáratott mintát, sablont követi, ám mégis érdemes tisztában lennünk a különböző formák előnyeivel, és csak azután kiválasztani a számunkra megfelelőt.
Természetesen azt, hogy milyen konyhaformát választunk, leginkább a hely adottságai, vagyis a mérete, illetve alakja fogja meghatározni. Választhatunk egyszerű, de akár összetettebb kialakítású konyhát is, ami megfelel az ízlésünknek.
Az egyszerű kialakítások közé tartozik az egysoros, az L-alakú és a kétsoros konyha, ugyanakkor az összetettebb formák, mint a G-alakú, az U-alakú és a sziget, több lehetőséget kínálhatnak.
A különböző formák, az esztétikai elrendezésen túl, arra szolgálnak, hogy a konyhában megtett útszakaszokat optimalizáljuk. A lényeg, hogy minél kevesebbet kelljen a különböző konyharészek között mászkálnunk, így időt spórolhatunk.A gyakran használt eszközöket a könnyen és gyorsan elérhető fiókokban, tehát közvetlenül a munkalap alatt, illetve a felső elemek alsó síkjában tároljuk. A kevesebbet használt tárgyakat az előbb említett zóna alatt, illetve fölött helyezzük el.
Amit csak nagyon ritkán használunk, azt a felső elemsor legfelső, illetve az alsó elemsor legalsó síkjába tegyük. Ugyan minden mozdulat csak egy pillanattal tűnik rövidebbnek, mégis összességében napi fél órát is megtakaríthatunk egy jó konyhaelrendezéssel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.