Jin-Jang módszer

Diéta
PUBLIKÁLÁS: 2010. június 22. 00:00
Ajánlható azoknak, akik a természetes módszerek hívei, akik életmód-változtatásra készülnek és akik jobban oda akarnak figyelni saját szervezetük jelzéseire.

Ajánlható azoknak, akik a természetes módszerek hívei, akik életmód-változtatásra készülnek és akik jobban oda akarnak figyelni saját szervezetük jelzéseire.

Ezzel a diétával elérhetjük, hogy súlyunkat karbantartsuk. Hosszú, életvitelszerű alkalmazás esetén jelentős súlycsökkenést is elérhetünk.

Csökkentheti a reumás, diabéteszes, érelmeszesedéses, csontritkulásos, allergiás, ekcémás panaszokat.

A módszer lényege

A távol-keleti táplálkozási elveknek megfelelően egyenlő, 50-50%-os arányban együnk jin és jang típusú ételeket. Ezzel helyreállíthatjuk szervezetünk felborult egyensúlyát, amely alapvetően eltolódott a jin típusú ételek fogyasztásának irányába. A jang típusú táplálékok viszont hosszabb időre elnyomják az éhségérzetet is, így segítségünkre lehetnek a súlycsökkentő étrend megvalósításában.

Feltételek, követelmények

Mindig figyeljünk arra, hogy szervezetünk mit kíván.

A meleg (jang) éghajlaton élők részesítsék előnyben a déligyümölcsö­ket, a kalóriaszegény dinnyét, a salátákat, a hideg italokat.

A hideg (jin) éghajlaton élők fogyasszanak sült és főtt ételeket, ká­posztát, fejes salátát, céklát, zellert, sárgarépát.8573

Ideális testsúly kalkulátor

Ideális testsúly kalkulátor
A diéta leírása

Amennyiben túlnyomó részben jang típusú ételekből választjuk meg étke­zési fogásainkat, akkor hosszú távon jelentős súlycsökkenést érhetünk el.

A jang típusú ételek általános jellemzői: kemény vagy puha, de nem folyékony sós, keserű, száraz, forró.

A jin típusú ételek általános jellemzői: hideg, nedves, folyékony édes, tejszínes, zsíros, ropogós, illatos. Ezeket lehetőleg kerüljük.

Étrend

Jang értékű élelmiszerek, amelyek a szervezetünk számára rendkívül hasznosak.6283Zöldségek: karfiol, brokkoli, cikória, endívia, fejes saláta, édeskömény zöldbab, fejes káposzta, gyömbérgumó, sárgarépa, fokhagyma, kara­lábé, vöröshagyma, pitypang, hónapos retek, lila káposzta, zeller, spe­nót, kelkáposzta, póréhagyma

Gyümölcsök: alma, sárgabarack, bogyós gyümölcsök, meggy, szilva, őszi­barack

Húsok: szárnyasok, marhahús, vadhús

Halak: heck, hering, kaviár, rák, lazac, makréla, tonhal

Zsiradékok: növényi olajak

Italok: zöld tea, gyógynövénytea

Tejtermékek: kecskesajt, rokfort, camembert, túró, író

Vegetáriánus fehérjék: tökmag, szezámmag, szója, tofu, napraforgómag

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.