Ritkán járunk ki a Kopaszi-gátra, de nemrég végre összeszedtük magunkat és nekiindultunk, több okból is. Azoknak az időknek ugyanis nagyjából vége, mikor a Duna főága és a Lágymányosi-öböl közti gáton a megépített pavilonok kongtak az ürességtől, és a játszótéren kívül szinte semmi más szórakozási vagy pihenési helyszín nem volt. Most, mikor arra sétáltunk széles és kellemes sétány fogadott minket, aminek a főág felé eső részén meghagyták az eredeti növényzetet, az öböl felőli részt pedig kipucolták, így a víz is megközelíthető.
Ahogy egyre beljebb sétáltunk, hangulatos éttermek és bisztrók jöttek sorba, de közülük is a legújabb, az I Gát U felé vettük az irányt. Már a nevéből is látszott, hogy itt minden egy helyen lesz, a vízparti hangulat, a zöld környezet, a könnyű, nyári ételek és a hűsítő italok egyaránt.
Az I Gát U étlapja saját definíciója szerint „huncut bisztrókonyhát" kínál, vagyis minden étel gyorsan és frissen készül, kiváló alapanyagokból, de jónéhány csavarral. A kecskesajtos salátába például popcorn kerül, a harcsa köreteként készülő hagymalekvárja pedig rooibos-teában főtt. A halleves tárkonyos és paradicsomos, a reszelt, majd tahinivel ízesített sajt pedig végül összesütve érkezik az asztalra. A kínálatban találunk még tepertős-sztrapacskás csülköt, pulled pork szendvicset, rántott marhanyakat, házi kapris majonézzel tálalt fish and chipset, valamint az egykori „restik" hangulatát megidéző vasutas burgert is. A desszertek közül választhatunk kakukkfüves-pálinkás meggyel kiegészített grízpudingot, vagy csokoládé mousse-t bazsalikomos eperrel, míg a gyerekek rántott csirkét vagy paradicsomos spagettit rendelhetnek.
Az itallapon a fröccskoktélok is megakasztják a szemet – a rozéból készül, meggyszörpös-fahéjas Brexit koktél, a fehérbort pedig bodzaszörppel, uborkával és lime-mal vadítják meg, a rozés-gyömbéres-eperszörpös Spicy Lover-ről nem is beszélve.
Amint megtudtuk, az étterem séfje, Medvei Károly pályája során számos étteremben megfordult, példaképeinek tekinti Kelemen Gábort, a Hemingway egykori konyhafőnökét, Pesti Istvánt, akivel a Babelben dolgozott együtt, Fazekas Lászlót az Arcade-ból és Ferencz Gábort, aki alatt az Aria Hotel Budapestben volt sous-chef. Kedvence a tradicionális magyar konyha, de szívéhez nőtt a bazsalikom és a kakukkfű, és nagyon vonzódik a tárkonyhoz, lehetőleg hazai forrásból.
Összekötve a kellemeset a hasznossal arra jutottunk, hogy a jövőben jó párszor kivándorlunk még ide, főleg, hogy az I Gát U remek wifi-vel is rendelkezik, így még az irodát is hozhatjuk magunkkal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.