Kóstoljon kemencében sült barokk ételeket Fertődön!

fesztivál
PUBLIKÁLÁS: 2017. július 17. 12:23
Kóstoljon kemencében sült barokk ételeket Fertődön!

Kíváncsi, mit tettek a család asztalára évszázadokkal ezelőtt a háziasszonyok? Látogasson el a Barokk Ételfőző Fesztiválra, és megismerkedhet a 17. századi magyar konyha különleges ízvilágával és pompájával.

Fotó: Bódis Krisztián

A gasztronómiai időutazást augusztus második hétvégéjén rendezik a fertődi Esterházy-kastély szomszédságában, idén ötödik alkalommal. A rendezvénye először a környező települések vezetői mérik össze tudásukat a Polgármesterek Kupája elnevezésű versenyen. Ezt a hagyományos főúri és csárdakonyhai kategóriák versenye követi szombaton, ahol minimum háromfogásos menüt, illetve bográcsban, tárcsán, nyárson vagy kemencében készített ételeket készítenek az indulók, a szervezők által kiválasztott alapanyagokból.

Az ételeket minden kategóriában 4-6 fős zsűri értékeli majd, köztük Esterházy Antal herceg és felesége, Esterházy Svetlana.

Tavaly összesen 30 csapat mérte össze tudását. Ha ön is kedvet érez magában, ne fogja vissza magát, hisz a versenyen bárki indulhat; a csapatok legkésőbb augusztus 1-ig adhatják le nevezésüket.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.