Egy csoki, amitől vékonyak maradhatunk!

Diéta
PUBLIKÁLÁS: 2009. november 26. 00:00
Jó hír a csokimániásoknak, akik fogukat összeszorítva igyekeznek ellenállni az édes csábításnak: feltalálták a csokit, amitől vékonyak maradhatunk!

Jó hír a csokimániásoknak, akik fogukat összeszorítva igyekeznek ellenállni az édes csábításnak: feltalálták a csokit, amitől vékonyak maradhatunk!

A Lola névre keresztelt édesség olyan vegyületeket tartalmaz, melyek elnyomják az éhségérzetet, íze mégis gazdag és finom, mint a hagyományos csokoládéé. Egyetlen szépséghibája a zöldes árnyalata, melynek oka a fogyást elősegítő szokatlan összetevő.

A csokit a spanyol Cocoa Bio gyár készíti. A gyárban Spirulinát tesznek bele, egy mikroszkopikus méretű algát, mely tele van A és B12 vitaminnal, melyek fontos szerepet játszanak a fogyás folyamatában. A receptben szerepel a fenilalanin is: ez egy olyan hormon termelését serkenti, mely elnyomja az éhségérzetet.

A gyártó azt állítja, hogy az alga által termelt speciális aminosav elhiteti a fogyasztóval, hogy nem éhes, így nem fog annyit enni. A Cocoa Bio szóvivője elmondta, hogy a csoki nem tartalmaz koleszterint, továbbá segíti az emésztést a bélflóra helyreállításának támogatásával. A Lola kizárólag természetes alapanyagokból készül, Peruból és Santa Domingoból származó biokakaó felhasználásával.

,,Intenzív íze van, s antioxidánsokban rendkívül gazdag!" - idézte a Telegraph az egyik fejlesztőt, Armando Yanezt. ,,Étkezés előtt egy órával kell megenni belőle 1-2 darabot. Kellemes teltségérzést biztosít, s utána kevésbé hajlunk arra, hogy túlegyük magunkat." - magyarázta Yanez.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.