A tiszta víz az élet alapja, naponta 2-3 litert kellene meginnunk belőle. Érdemes szem előtt tartani a napi folyadékbevitel mennyiségét és az elfogyasztott víz minőségét is.
Amit eszel, amit iszol, azzá válsz ? tartja a mondás. Az ipari és a mezőgazdasági termelés során a káros anyagok óhatatlanul az ivóvíz forrásokba juthatnak, így fontos, hogy a víz, amit fogyasztunk, a lehető legkevesebb szennyeződést tartalmazza. A víztisztító művek nagy részüket ugyan megtisztítják, de sajnos még ez után is maradhat káros anyag az ivóvízben. Aki többet akar tenni egészsége megőrzése érdekében, annak érdemes a csapvizet szűrve fogyasztania.
A szűrt víz egészségre gyakorolt hatása:
- a szűrt víz segítségével a csapvíz jelentős mértékben (95%-ban) megtisztítható a nehézfémektől, az esetlegesen belekerülő szerves szennyeződésektől, vagy a mezőgazdasági nővényvédőszerek maradványaitól, gyomirtóktól, a vízben oldott mésztől, kloridoktól, amelyek sok esetben felelősek az allergiás panaszok kialakulásáért,- ha a szervezet kiszárad, akkor csökkenhet a megfigyelőképesség, a koncentrációképesség, a lüktető fejfájás egyik oka lehet a dehidratáltság, így a közérzet javítása érdekében sokszor a legegyszerűbb egy pohár tiszta, szűrt víz fogyasztása és nem a fejfájáscsillapító használata,
- a vitaminokat és az ásványi anyagokat nemcsak szedni kell, hanem biztosítani kell a szervezet számára a tiszta vizet is, hogy a víz segítségével eljuthassanak a sejtekhez. Erre legalkalmasabb a szennyeződésektől mentes szűrt víz, amely segít a szervezet méregtelenítésében.
Csapvizet inni a legegészségesebb, ugyanis a legoptimálisabban tartalmazza az ásványi anyagokat, csak mire a háztartásba, a pohárba jut, sok minden kerül bele. (Klór, nehéz fém a vezetékekből, esetlegesen belekerülhet növény, illetve rovarirtó szer.)
- a csapvízben található oldott anyagok hatással lehetnek az elkészült ételek ízére, a káros anyagok ? mint az ólom és higany ? károsíthatják egészségét. A víz forralása nem elegendő ezen összetevők kiszűrésére, a forralás ugyanis elpusztítja a mikroorganizmusokat, de nem távolítja el a klórt, az ólmot,
- gyógy- és zöld teák elkészítéséhez elengedhetetlen a tiszta szűrt víz, mivel csak így biztosítható, hogy a teafűből a lehető legtöbb gyógyhatású összetevő legyen képes a vízbe oldódni.A szép bőr megőrzése:
Mindenkinek, de leginkább a hölgyek számára fontos az egészséges, szép bőr. A kenőcsök, krémek használata mellett nagyon kevesen figyelnek arra, hogy a bőr elsősorban a szervezetből ?táplálkozik?, ezért sem mindegy, hogy milyen vizet fogyasztunk.
- a szűrt víz fogyasztása segít hidratálni a bőrsejteket és nedvesen tartja bőrfelületet, így megvédi a bőrt a kiszáradástól,
- a szűrt, tiszta víz segít megelőzni a bőr kifakulását, elszíneződését, segít a méregtelenítésében.
Gazdaságosság, környezetvédelem:
- ha otthoni környezetben szűrjük meg a csapvizet, akkor nem kell az ásványvizet hazacipelni, a szűrt víz gazdaságos, így nemcsak magunknak, hanem a pénztárcánknak is jót teszünk,
- nem károsítjuk a környezetünket, mivel nem termelődik feleslegesen műanyag palack, nem képzünk szeméthalmot magunk után. Mi magyarok naponta 2 millió pet palackot dobunk ki, ami 300 év alatt bomlik le.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.