A borkedvelők számára már ismert, mennyire meghatározóak a borokra nézve a termőhelyi adottságok, például a talaj, a klíma, vagy a fajta kiválasztása - ezért is kapnak olyan nagy odafigyelést a dűlőszelektált tételek. A kávék világában sincs ez másként; az ínyencek a single origin, vagyis területszelektált szemes kávékra esküsznek, amelyeket novembertől már a szupermarketek polcain is megtalálhatunk.a szemes kávék kiválasztásánál kevesebb támpontunk van a minőségi választáshoz.1. Figyeljünk az eredetvédelemrekávék a világ legjobb kávéiról ismert Kolumbiában az IGP vagy PGI rövidítést használják 2. Fedezzük fel a termőhelyek egyedi karakteréta vulkanikus kőzet teszi egyedivé Guatemala kávéit is.kávé ízvilágáraa Monszun széllel szárítják a kávészemeket, Fotó:123rf.com3. A szemek mindent elárulnakEgyetlen csészeeszpresszóhozkörülbelül 50 szem kávéra van szükség,4. Válasszuk a közepes pörkölésű szemes kávékat a pörkölés is elfedheti a szemes kávé finom illat- és ízjegyeit5. A fenntarthatóság is fontos szempontszemes kávéjár a legkevesebb háztartási hulladékkal,
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.