Antioxidánst tartalmaz a curry

természetes gyógymód
PUBLIKÁLÁS: 2015. február 06. 19:00
Egy apró kapszulát, mely a sárga curry összetevőjét, a kurkumint tartalmazza, jelenleg a vastagbélrák, a psoriasis és az Alzheimer-kór gyógyításában tesztelik.

Egy apró kapszulát, mely a sárga curry összetevőjét, a kurkumint tartalmazza, jelenleg a vastagbélrák, a psoriasis és az Alzheimer-kór gyógyításában tesztelik.

A kurkumin, ami az indiai sáfrány hatóanyaga, lehetséges antioxidáns, azonban, a gyomor-bélrendszer emésztőnedvei gyorsan bontják, ezért a vérbe csak kevés jut be. Néhány új típusú gyógyszert (pl. a szájon át adható inzulint) a felszívódást könnyítő védőanyaggal vonnak be, melyet liposzómának neveznek.

curry

A szóban forgó tanulmányba a kutatók a kurkumint vonták be, és a szerrel patkányokat etettek. Azt találták, hogy megnégyszereződött a kurkumin felszívódása, valamint emelkedett a vér antioxidáns-tartalma. A Journal of Agricultural and Food Chemistry című újságban megjelent tanulmány szerint, a módszer segítségével meg lehetne oldani a kurkumin emberekben lévő szegényes felszívódását.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.