A tudósok szerint a kérdésre a válasz igen, de természetesen fogyasztás előtt meg kell főzni a húst, amivel elpusztítjuk valamennyi benne található kórokozót. „Az élelmiszerbiztonsági szabályozások fényében azt tanácsolnánk, ne fogyasszunk semmilyen ürüléket, de ha mégis, akkor főzzük meg” - jelentette ki Douglas Powell, a Kansas Állami Egyetem élelmiszerbiztonsági professzora.
A húskészítményt oly módon állították elő, hogy a szennyvízben található baktériumokból kivonták az alapvető élelmiszer-összetevőket - fehérjét, szénhidrátot és zsírt - majd újra összekeverték azokat. A hús 63 százalékban fehérjéből, 25 százalékban szénhidrátból, 3 százalékban lipidekből és 9 százalékban ásványokból áll. Az így létrejött egyveleghez ízfokozóként szójaproteint adnak, a termék piros színét pedig ételszínezékkel érik el.
A kutatók azután álltak elő a fenti ötlettel, hogy a Tokiói Csatornázási Vállalat felkérte őket, találják ki, mire lehetne használni a nagy mennyiségű szennyvizet. Powell szerint ötletük nem sokban különbözik azoknak a növényeknek az elfogyasztásától, melyeket trágyával és egyéb ürülékkel kezelnek, mivel a trágyában található tápanyagok is a növény részévé válnak. „Elméletileg tehát semmi gond nincs ezzel, teljes biztonsággal fogyasztható lenne a termék, de egész biztos, hogy az emberekben jelenlevő undor jelentős visszatartó erő lesz” - tette hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.