túródiéta
PUBLIKÁLÁS: 2021. augusztus 23. 14:15
Diéta közben ne hagyd ki az étkezésedből a tűrót. Gazdag fehérjeforrás és alacsony szénhidráttartalma miatt büntetlenül fogyaszthatod. Szuper alapanyag!

Diéta közben ne hagyd ki az étkezésedből a tűrót. Gazdag fehérjeforrás és alacsony szénhidráttartalma miatt büntetlenül fogyaszthatod. Szuper alapanyag!

A diétás túró az egyik legjobb alapanyag, ha fogyni szeretnél. Nagyszerűen támogatja diétádat, serkenti az anyagcserét, magas fehérjetartalma miatt pedig nagyon jó a csontjaidnak is. Íme, néhány ötlet, hogyan csökkentsd diétástúróvala szénhidrátbevitelt.

1. Ha édesre vágysz

Fotó: Shutterstock

Adj a túróhoz gyümölcsöket, esetleg kevés zsírszegénytejfölt.Érdemes otthon bekeverned, mert így egészen biztosan kimarad belőle a cukor. Amikor rád tör azédesség iránti vágy,fogyaszthatod büntetlenül.

2. Eheted sósan is

Fotó: youtube

Keverj a túróhoz fűszereket, vagy medvehagymát. Légy kreatív, kísérletezz saját ízlésed szerint.Reggelireszénhidrátszegény kenyérre kenheted.

3. Köretnek is szuper

Húsok melléigen ízletes, köretnek pedig remek atúrós zabtallér.

4. Helyettesítsd a panírt

1. Keverj össze 200g sovány túrót, 3 db tojássárgáját, 2 dl tejet, zabpehelylisztet, kis sót, fokhagymát.

2. Verd fel a tojásfehérjéket. Add hozzá a felvert habot a túrós masszához.

3. A vékonyra vágott hússzeleteket először zabpehelylisztben, majd a túrós masszában forgasd meg. Majd ezután süsd ki sütőben.

Foto:123rf.com

5. Napközben nasinak

Érdemesnyers zöldségek melléfogyasztani, így megszünteti a hirtelen rád törő éhségrohamokat.

Így készül a túró

Atúrólágy aludtejrögökből álló, fehér színű tejtermék. A túró alapanyaga a tej. A házi készítés során a tejet hagyják előbb megaludni, utána felmelegítik, majd a túrós alvadékot vászonruhába vagy gézkendőbe rakják és felakasztják lecsöpögni. Amikor a savó lecsöpög, a kendőben csak a friss túró marad vissza. Nem szabad forralni, mert a túró rossz lesz és száraz. Csak hevíteni kell, maximum 60 fokra. A végén hagyni kell kihűlni. A gyárban ez a folyamat hasonló. Egy nagy tartályban a tejhez olyan tejsavbaktériumokat adnak, amelyek a tejet gyorsabban megalvasztják. Ezt követően az alvadékot felvágják és a tartályt felmelegítik. Majd a savót leengedik, és a túrót visszahűtik és a maradék savót pedig kicsurgatják belőle.

A túrógombóc az egyik legkedveltebb édességünk, de sokan leves után fogyasszák második fogásként. A diétázóknak sem kell lemondani a túrógombócról! Készítsd el a diétás túrógombóc receptet!

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.