Unokája menti meg a kilakoltatástól Szilágyi Jolikát

Hamarosan Magyarországra érkezik a tragikus körülmények között elhunyt Szilágyi István unokája és egykori menye, hogy a kezükbe vegyék Joli néni ügyeit. A házát sem szeretnék eladni.
Hamarosan Magyarországra érkezik a tragikus körülmények között elhunyt Szilágyi István unokája és egykori menye, hogy a kezükbe vegyék Joli néni ügyeit. A házát sem szeretnék eladni.

A koronavírus miatt elrendelt beutazási tilalmak megszűnésével a napokban végre lehetősége nyílik a Szilágyi család Belgiumban élő tagjainak, hogy Budapestre utazzanak és segítsenek egy mindenki számára megnyugtató megoldást találni Jolika néni számára.

Jolika néni hamarosan magához ölelheti unokáját, Nándikát © Bánkúti Sándor

Szilágyi István özvegyével a gyilkosság óta annyi minden történt, annyi idegen veszi körül, hogy gyakorlatilag csak sodródik az eseményekkel. A tizenéves unokát és édesanyját állítólag az is aggasztja, hogy Szilágy István temetés óta nem tudnak beszélni Jolikával. Így csak az egykori barátoktól, szomszédoktól és a sajtóból informálódnak a 78 éves szerettük hétköznapjairól.

Az informátor szerint mindig jó kapcsolatban volt Jolika és az unoka, nagyon szeretik egymást, és a jelenleg börtönben lévő Szilágyi Péter egykori felesége is kifejezetten kedvelte anyósát és apósát.

Értetlenül állnak a történések előtt, és egyre jobban aggódnak Jolikáért. Legutóbb a legjobb barátnőjét sem engedte be Jolika néni – mondta a Borsnak a család közeli barátja, aki napi szinten tartja a kapcsolatot az özvegy menyével.

A család Belgiumban élô része végre Magyarországra utazhat és találkozhat a magára maradt özveggyel, aki egyedül él a félkész családi házban © Móricz István

Sajnos a vírus miatt nem tudtak azonnal hazajönni, és döbbenten né­zik az eseményeket. Nem tudják például, hogy mi­ként történt meg, hogy egyszer felkerült az ingatlan a hirdetési oldalakra. Az igaz, hogy a házon 30 millió a tartozás, de a család szerint nem kell eladni a házat ahhoz, hogy megoldást találjanak Jolika számára, ezt más módon kívánják megoldani – mondta a családi barát, majd így folytatta:

– Természetesen köszönik a kerületi önkormányzatnak, a szomszédban élőknek és a sok civil segítőnek, hogy gondját viselik a tragédia után magára maradt családtagjuknak.

Mint ismert, a 82 éves Szilágyi István színművészt, akit az ország Lópici Gáspár szerepéről ismert leginkább, a saját fia verte agyon má­jus 3-án reggel.