Szív megszakad: Celine Dion karjaiban halt meg a férje

Szívszorító párbeszédet közte és férje között még augusztusban mesélte el Celine, és így is történt az utolsó órán.
Szívszorító párbeszédet közte és férje között még augusztusban mesélte el Celine, és így is történt az utolsó órán.

Mint megírtuk: 73 éves korában gégerákban elhunyt Rene Angelil, Celine Dion menedzsere, férje, társa, szerelme, gyermekei apja – mindene.

“Hosszú és bátor harcot folytatott a rákkal” – írta a 47 éves énekesnő a Facebook oldalára, ahol azt is közölte, hogy a halál Las Vegas-i otthonukban érte férjét. Angelil régóta, húsz éve küzdött a halálos kórral, amely az utóbbi években egyre durvább arcát mutatta, és apránként elemésztette életét. A férfi folyamatosan próbálta felkészíteni nejét az elválásra, ő ragaszkodott ahhoz is, hogy Celine térjen vissza a színpadra, és ne szentelje minden idejét az ő gondozásának. Decemberben még közösen tudták megünnepelni 21. házassági évfordulójukat, de mindketten tudták, hogy nincs már sok hátra.

© Fotó: AFP

Az ötszörös Grammy-győztes Dion tizenkét éves volt, amikor a kétszeresen elvált Rene meglátta benne a tehetséget, és a szárnyai alá vette. Annyira hitt az aranytorkú lányban, hogy 1981-ben elzálogosították, hogy első lemezének megjelenését finanszírozni tudja. Közben egyre közelebb kerültek egymáshoz, és 93-ban hivatalosan is bejelentették, hogy egy párt alkotnak, majd egy évvel később összeházasodtak. Három közös gyermekük született: a ma ötéves ikrek, Eddy és Nelson, és a tizenöt esztendős Rene-Charles Junior.

– Próbálom megértetni a gyerekekkel, hogy az életnek része a betegség, és emiatt nem lehet folyamatosan sírni és szomorkodni – nyilatkozta még augusztusban Celine. Akkor arról is beszélt, hogy nagyon büszke legidősebb fiára, aki hatalmas lelkierővel viselte édesapja agóniáját.

© Fotó: Puzzlepix

Tavaly márciusban Celine könnyek között mesélte, hogy szeretett férje már nem tud enni, ő táplálja egy csövön keresztül.

“Félsz? Megértem. Beszélj róla!” “A karjaidban akarok meghalni.” “Ott leszek melletted, a karjaimban fogsz meghalni” – ezt a szívszorító párbeszédet közte és férje között még augusztusban mesélte el Celine, és így is történt az utolsó órán.

Várd a vendégeket a legédesebb linzerekkel az ünnepek alatt!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors