Celeb

Hamarosan kiengedik a kórházból: Szerencsék sorozata mentette meg Schobert Norbi életét

Bors

Létrehozva: 2021.09.01.

<p>Rubint Réka maga sem érti, honnan kapja azt az isteni erőt, amivel átvészelte az elmúlt napokat. Nem csak férjében, a családjában is mindvégig tartotta a lelket, és több száz kilométert utazott napokon át, Alakreform táborának helyszíne és a kòrház között, hogy Norbi ágya mellett lehessen a legnehezebb pillanatokban is.</p>

Mint arról a Bors elsőként számolt be, csütörtökön mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani Schobert Norbertet. Kiderült, a fitneszedző sztrókot kapott, és azonnal műteni kellett. Egy katéteres beavatkozáson esett át, mellyel az elzáródást szüntették meg az agyában. Szerencsére a műtét jól sikerült, és múlt héten még úgy tűnt, már hétfőn elhagyhatja a kórházat, azonban a biztonság kedvéért több vizsgálatot kellett elvégezni rajta. A fitneszguru kedden közösségi oldalán örömmel osztotta meg a hírt, végre hazamehet.

– Most már kezembe a papírjaim és lassan hazatérek. Részletes kivizsgálás után se találtak semmit, csak a stresszt. Amikor sokat a nyakadba veszel, a szív defibrillárhat és megindul egy vérrög fölfele. Ez az út, ami ellen nem tudsz sem edzéssel, se étrenddel tenni. Hogy legyek antistresszes, ha a munkám, a küldetésem miatt állandó támadásban vagyok? Nem tudom, de most ezt kell megtanulnom. 50 felett más reakció, mint 25 éve, amikor megismertetek. Egy valamit köszönhetek az orvosoknak, az életnek, a kondíciómnak: Hogy épségben, károsodás nélkül mehetek haza! Egy új esély, hogy ne csupán a bevitt táplálékkal és a mozgással, a lélekkel is meg kell ismerkedjem! El kell engedjem az emberi gonoszságot, nem reagálnom többet csak a pozitív megkeresésekre. Talán csak ennyi a lecke – írta Norbi.

A megpróbáltatások ezzel azonban még nem értek véget. A vállalkozó ugyan a gyógyulás útjára lépett, de még hosszú lesz a teljes felépülése. Felesége, Rubint Réka a Borsnak elmondta, nagyon nehéz napok vannak mögötte, és egy pillanatra sem tudott fellélegezni.

– Hálás vagyok a Jóistennek vagy az univerzumnak, hogy ennyi erővel áld meg engem. Vannak emberek, akik a tehertől összeomlanak, én nem így működöm. Amikor Norbi szívműtétje volt, azt az időszakot is úgy csináltam végig, hogy mellette megállás nélkül dolgoztam, három gyereket neveltem. Nem akarom ezt túlmisztifikálni, de ha valaki mentálisan is foglalkozik magával, belül is megerősödik. Mindig erre biztatom a követőimet is. Amikor szükség van a belső erődre, nem mindegy, hogy adott helyzetekre hogyan reagálsz – mondta Réka.

A fitneszedzőnek nem csak férjében és családjában kellett tartani az erőt, közben épp a soron következő edzőtáborát tartotta. Komoly fizikai és lelki megterhelés volt számára, egyszerre mindkét helyen maximálisan helytállnia.

Norbi felesége is beismeri, hogy férjét az Isten a tenyerén hordozza, hiszen főleg a szerencsének köszönhető, hogy időben kapott segítséget, és nem történt tragédia.

Az, hogy ő akkor esett össze a ház előtt, amikor a szomszédunk haza érkezett és észlelte, hogy mi történt, én pedig épp otthon voltam és tudott jelezni nekem a szomszéd hogy baj van, isteni szerencse. Mire én észrevettem volna, talán már tul késő, hiszen minden az utcán, a ház előtt történt.

– Rengeteg a ha, nem is akarok belegondolni, mi történhetett volna – fűzte hozzá.

Réka is férjével együtt örül, hogy Norbi óráról-órára jobban van, viszont a régi életüket már nem folytathatják ott, ahol a stroke előtt abbamaradt.

– Most pihenésre és egy sokkal nyugodtabb, stresszmentes életvitelre lesz szükség. Abba még nem is merek belegondolni, hogy mikor mozoghat majd újra, nem mertem az orvosnál erre rákérdezni. Jegelem még ezt a témát, mert Norbi tényleg az a típusú ember, akinek nem szabad semmi biztatót mondani, mert csak akkor tartja be vélhetően az utasításokat, ha ráijesztenek. Hiszek a jelekben, azért ez egy komoly figyelmeztetés volt. Ezután neki sokkal megfontoltabban kell élnie. Ötvenéves, el kell fogadnia, hogy már nem tinédzser. Meg kell tanulnia pihenni, mondom én! Nekem is egy figyelmeztetés volt, ami történt. Tudni kell mérlegelni, megállni, olykor nemet mondani. Az életet tisztelni, az Isteni segítséget becsülni kell. Hálás vagyok, hogy velünk voltak az égiek, lehet, hogy édesanyám és Édesapám is segítetek fentről, hiszen öt hónappal ezelőtt Édesanyám szintén a házunk előtt esett össze es a karjaimban hunyt el. Nem találom a szavakat, mert bele sem merek gondolni, hogy a csütörtökön történteknek milyen tragikus végkimenetele lehetett volna.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161462_auto_resized.jpg
origo.hu

Összeomlott a Házasság első látásra egyik botrányos szereplője

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27451_resized.jpg?avcount=1714089910
origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162923_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Itt az újabb sztárszakítás: 15 év házasság után válik a magyar énekesnő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156309_auto_resized.jpg
vg.hu

Széll Tamás helyett új séfet igazolt a Lidl

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162295_auto_resized.jpg
life.hu

Elkpesztő, ahogy Meg Ryan kinéz: friss fotók készültek a színésznőről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27444_resized.jpg?avcount=1714089910
origo.hu

Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17146288_auto_resized.jpg
astronet.hu

Heti szerelmi horoszkóp 2024. április 20-26.: Nehézségeket jeleznek a bolygók

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156414_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163611_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megdermedtek a járókelők: narancssárga UFO tűnt fel felettük

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162561_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most kaptuk a lesújtó hírt: meghalt a nemzet művésze

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/1l2YeCy2zLGxk9ZjV1iHiEDq1JC44MZP6OJUyYdsA_k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzU0MzM1NmQ2NzE0NDQwMGJhZTFiNjRlNTAyYjg5MmVj.jpg
Testalkat

Aggódnak a rajongók Zoltán Erika új külsejét látva, megszólalt az énekesnő

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/RrFoiRwdy8ml50lA6R_0vYdpNLwF4BhGZNX3yW4agoY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzkzZjVlNDVlYWQzNDQxMjlhMzI2Yzg1N2NiZjI2MmEz.jpg
NÁSZFRÁSZ

„Ezt lelkileg nem bírom…” - drámaira fordult a helyzet, meghozta végső döntését a Házasság első látásra párja