Szacsvay László újra tud nevetni

Szórakoztatta a közönséget, majd kerékpárra pattant, és hazahajtott a Színházak éjszakájáról Szacsvay László, aki hetek óta felesége éle­téért aggódik.
Szórakoztatta a közönséget, majd kerékpárra pattant, és hazahajtott a Színházak éjszakájáról Szacsvay László, aki hetek óta felesége éle­téért aggódik.

Mosolyogva, viccelődve, a közönséget hősiesen szórakoztatva csinálta végig a Színházak éjszakáját Szacsvay László. A színművész szeme előtt csak az lebegett, hogy a Katona József Színházba látogatók elégedetten távozzanak a nézőtérről, így saját fájdalmának egy pillanatra sem engedett teret.

Mint arról a Bors beszámolt, Szacsvay feleségét augusztus végén életveszélyes állapotban szállították kórházba, miután kizuhant budapesti lakásuk negyedik emeletéről. Claudia asszony azóta is életveszélyes állapotban van.

A színészről csak annyit lehetett tudni, hogy az eset után borzalmasan összetört, magába roskadt, de mindig is óvta magánéletét, és az őt ért tragédiáról sem beszél. Sétál a kutyájával, kerékpározik, dolgozik, igyekszik lefoglalni magát.

Szombat este már félórával a kezdés előtt megérkezett a színházhoz, fehér vászonöltönyben, majd cigarettázva beszélgetett Ujlaki Dénessel és Haumann Péterrel, akikkel egy kerekasztal-beszélgetésen vett részt, Pelsőczy Réka irányítása mellett. Az első pár percben zárkózottan üldögélt, majd megeredt a nyelve, és szívesen anekdotázott kollégáival. Sőt még táncra is perdült Ujlakival. Szacsi – így becézik kollégái – a humorát is többször megcsillogtatta a közel kétórás beszélgetés alatt. A közönség szeretettel fogadta.

A magánéletéről azonban ezúttal is hallgatott.

– Délután felvételiztem a színművészetire, délelőtt érettségiztem. A matematika írásbeli érettségimen csak a nevem volt rajta. A tanárom a szóbelin is tudta, értelmetlen bármit is kérdeznie. Kivitték az elnököt pisilni, felírattak egy egyenletet a táblára, nem haladtam. Jött egy mentőkérdés. Mit tudok? Mondtam: Kosztolányi Dezső… Végül kaptam egy kettest – nosztalgiázott nevetve.

– A főiskolára sem vettek fel aznap. Valószínűleg kellett egy szépfiú az osztályba. Kern, Verebes járt oda. Én már sok lettem volna.

A nézők dőltek a nevetéstől. Szacsi tekintete többször is a távolba révedt az este alatt, de láthattuk őszintén mosolyogni is őt. A beszélgetés végén azonnal kerékpárjára pattant, és percek alatt eltűnt az éjszakában.

Készülj velünk az ünnepekre! Készítsd el a legjobb recepteket!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors