Nyerészkednek Andy Vajna hagyatékán

A filmproducer halála után özvegye elárverezte a filmes relikviákat, aminek egy részét most tízszeres haszonnal adná tovább új tulajdonosa.
A filmproducer halála után özvegye elárverezte a filmes relikviákat, aminek egy részét most tízszeres haszonnal adná tovább új tulajdonosa.

Andy Vajna filmes hagyatékának értéke gyakorlatilag felbecsülhetetlen, és nem csak tárgyak árában mérhető. Valószínűleg ezt ismerte fel az a leleményes eladó, aki a budapesti árverésen megszerezve jó pár egyedi forgatókönyvet, most tízszeres áron kínálja azokat a legnagyobb internetes aukciós weboldalon. Az ismeretlen, brit eladó egyszer, közvetlenül az utáni nap, hogy Vajna özvegye, Timi itthon eladta a forgatókönyveket és egyéb tárgyakat, már megpróbálta eladni a bőrkötéses relikviákat, de akkor nem kellettek ilyen áron még a legfanatikusabb gyűjtőknek sem.

Az árverésen a legendás producer hagyatékának jó része nem gyűjtőkhöz, hanem befektetőkhöz került

Most újra feltöltötte az 1990-es A hold hegyei, a szintén 1990-es Jákob lajtorjája és a Hajszál híján, az 1994-es Reneszánsz ember, illetve az 1995-ös A skarlát betű című hollywoodi filmek Andy Vajna produceri munkájában készült forgatókönyveit. A bőrkötéses darabokat 50 és 90 ezer forint közötti összegekért ütötte le egy licitáló itthon, most pedig 470 és 529 ezer forint közötti kikiáltási áron hirdeti tovább. A forgatókönyvek egyedi példányok. A weboldalon egyébként más eladók sok más eredeti forgatókönyvet is kínálnak, ám alig van csak olyan, aminek ára megközelítené Andy Vajna forgatókönyveiét. Az 1956-os, Egy éjszaka Casablancában könyve például 739 ezer forintért találhat új gazdára, ahogy ugyanennyibe kerül Oliver Stone 1983-as remekének, A Sebhelyesarcúnak eredeti forgatókönyve is.

A tökéletes habcsókot keresed? Íme a legjobb recept!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors