Celeb

Nyerészkednek Andy Vajna hagyatékán

kbv

Létrehozva: 2020.01.23.

A filmproducer halála után özvegye elárverezte a filmes relikviákat, aminek egy részét most tízszeres haszonnal adná tovább új tulajdonosa.

Andy Vajna filmes hagyatékának értéke gyakorlatilag felbecsülhetetlen, és nem csak tárgyak árában mérhető. Valószínűleg ezt ismerte fel az a leleményes eladó, aki a budapesti árverésen megszerezve jó pár egyedi forgatókönyvet, most tízszeres áron kínálja azokat a legnagyobb internetes aukciós weboldalon. Az ismeretlen, brit eladó egyszer, közvetlenül az utáni nap, hogy Vajna özvegye, Timi itthon eladta a forgatókönyveket és egyéb tárgyakat, már megpróbálta eladni a bőrkötéses relikviákat, de akkor nem kellettek ilyen áron még a legfanatikusabb gyűjtőknek sem.

Most újra feltöltötte az 1990-es A hold hegyei, a szintén 1990-es Jákob lajtorjája és a Hajszál híján, az 1994-es Reneszánsz ember, illetve az 1995-ös A skarlát betű című hollywoodi filmek Andy Vajna produceri munkájában készült forgatókönyveit. A bőrkötéses darabokat 50 és 90 ezer forint közötti összegekért ütötte le egy licitáló itthon, most pedig 470 és 529 ezer forint közötti kikiáltási áron hirdeti tovább. A forgatókönyvek egyedi példányok. A weboldalon egyébként más eladók sok más eredeti forgatókönyvet is kínálnak, ám alig van csak olyan, aminek ára megközelítené Andy Vajna forgatókönyveiét. Az 1956-os, Egy éjszaka Casablancában könyve például 739 ezer forintért találhat új gazdára, ahogy ugyanennyibe kerül Oliver Stone 1983-as remekének, A Sebhelyesarcúnak eredeti forgatókönyve is.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek