Luxusautóval jár a csóró Gerendás

Nagy visszhangot váltott ki Gerendás Péter nyílt levele, amelyben azt írta, anyagi okok miatt elhagyja Magyarországot. A művész drámai írásának ellentmond, hogy Budapesten egy többmilliós Lexus volánja mögött kaptuk lencsevégre.
Nagy visszhangot váltott ki Gerendás Péter nyílt levele, amelyben azt írta, anyagi okok miatt elhagyja Magyarországot. A művész drámai írásának ellentmond, hogy Budapesten egy többmilliós Lexus volánja mögött kaptuk lencsevégre.

Csúnyán leégett Gerendás Péter. Az ötvenhét éves művész Székhelyi Józseffel közös zenés előadására készült szerda este, ami – nincs mit szépíteni – megbukott.

Munkatársaink is kíváncsiak voltak a Közérzeti napló című műsorra, de a nyolc órára hirdetett kezdés után negyedórával az intézmény vezetője közölte velük, hogy a programot törölték. Nem érti, miért, de gyakorlatilag senki nem vett a 2300 forintos jegyekből, amit alátámaszt, hogy a személyzeten kívül kollé­gáink sem nagyon találkoztak senkivel.

Úgy tudjuk, a színházban – mely hatvan személy befogadására alkalmas – hasonló eset még nem igazán fordult elő. Sőt, gyakorlatilag telt házzal futnak meghirdetett estjeik. A művészek is tisztában lehettek ezzel, hisz kínosnak érezvén a szituációt, azonnal távoztak a helyszínről.

Ám munkatársainknak az utolsó pillanatban még sikerült elcsípniük az utcán zavartan toporgó Gerendást. Sajnos a beszélgetés közléséhez nem járult hozzá, de láthatóan feszengett a helyzet miatt, aminek okát talán ő maga sem értette.

A kilencgyerekes művész egyébként húsvétkor került az érdeklődés középpontjába, amikor közösségi oldalán nyílt levélben vallott sanyarú életkörülményeiről, egyúttal bejelentve, hogy külföldre távozik.

„Az életem során összegyűjtött javaimat eladtam, amit mind feléltünk. Zongora, ami sokat jelentett nekem, gitárok, amelyeket a spórolt pénzemből vettem. Folyamatosan APEH-szorongatásban vagyunk, háromhavonta inkasszóznak… Koncertek nincsenek. Felkérnek, aztán lemondják” – írta akkor.

Most felmerülhet a kérdés, vajon a korábbi koncertlemondások mögött nem hasonló érdektelenség húzódik-e?

Vallomása nemcsak megmozgatta, hanem két táborra is szakította az országot. Több ezren – köztük számos híresség – támogatásukról biztosították, szinte könyörögve a maradásáért, míg mások azzal vádolták, csak politikai okokból hirdeti nyomorát, és valójában közel sincs akkora bajban, mint azt előadta.

Az, hogy valójában csóró vagy jómódú Gerendás, a mai napig nyitott kérdés, de vitathatatlan, hogy az önbizalmában mélyen sértett művész szerda este egy Lexusszal hagyta el a színház utcáját.