Lilut, Balázst és Istenes Bencét is megkörnyékezte a TV2

Még napokkal a hír bejelentése után sem csillapodnak a kedélyek Ördög Nóra munkahelyváltása körül. Döntése a szakmát is meglepte, nem csoda, ha az RTL Klub egy másik sztárja, Sebestyén Balázs a reggeli Morning Show-ban élő beszélgetésre kérte fel Ördög Nórát.
Még napokkal a hír bejelentése után sem csillapodnak a kedélyek Ördög Nóra munkahelyváltása körül. Döntése a szakmát is meglepte, nem csoda, ha az RTL Klub egy másik sztárja, Sebestyén Balázs a reggeli Morning Show-ban élő beszélgetésre kérte fel Ördög Nórát.

Balázs már lapunknak is kifejtette: morális árulásnak tartja annak módját, ahogy Nóra átigazolt a konkurens tévécsatornához. Nem volt hát meglepetés, hogy a reggeli rádióműsorban erről faggatta a kolleginát. Nóra könnyek közt, el-elcsukló hangon válaszolt Balázs kérdéseire, s kiderült, ő hogyan emlékszik arra a kedd reggelre, amikor beadta a felmondását.

– Nem tárgyaltam hónapok óta a TV2-vel. Hetekkel korábban kerestek meg telefonon, amikor jelezték, hogy nagyon szívesen várnának, de nem akarnak presszionálni, ajánlatot tenni. Azt kérték, csak akkor üljünk le erről beszélni, ha egyébként én úgy gondolom, hogy van az a helyzet, amikor eljönnék az RTL Klubtól – magyarázta Balázsnak Nóra, aki szerint mindez csak egy informális telefonbeszélgetés volt. Később, egy hétfő esti hosszadalmas megbeszélés után is csak elvi igent mondott a TV2-nek, majd kedd reggel besétált az RTL-be felmondani.

A kismama akkorra már bő egy éve gondolkozott azon, hogy váltani kellene.

– Ez az érzés nem tegnapelőtt alakult ki bennem, és nem is fél évvel ezelőtt. Már az előző X-Faktornál is elkezdtem magamon érezni: nagyon jókor jön egy kis szünet, hogy gyereket szülni megyek, és foglalkozhatok kicsit mással – mond­ta szinte sírva Nóra, aki visszatérésekor még reménykedett, hogy újra fűti majd az a tűz, amit korábban szeretett. Ehelyett a Szombat esti láz vezetése közben már csak azt érezte, rutin az egész.

– Nem várhattam tovább, mindenórás terhes vagyok, és nem akartam, hogy a babával a pocakomban induljon meg egy mindenki számára lelkileg is megterhelő, hosszadalmas egyezkedési folyamat az RTL-lel, aminek során győzködnek, én esetleg ellágyulok, meghátrálok és maradok a langyos vízben csak azért, mert nem voltam elég tökös – indokolta döntését a műsorvezető, aki azt is elárulta: a TV2-nél több olyan műsorban is számítanak rá, ahol ki tudja élni a kreativitását.

© Fotó: Fejér Bálint

Balázs és Nóra beszélgetésének az adott külön pikantériát, hogy információink szerint Balázst is megkeresték a közelmúltban a TV2-től, hogy igazoljon át hozzájuk. Ám míg Nóra igent, Balázs határozott nemet mondott.

– Az anyagi és szakmai megbecsülés természetesen fontos egy ilyen döntés meghozatalakor, de ha valaha váltok is, biztos nem így fogom tenni – mondta kérdésünkre Sebestyén Balázs, aki elismerte, hogy keresték már a konkurenciától ajánlattal.

Nem ő volt azonban az egyetlen RTL-es, akit a TV2 csábított: listájukon sze­repelt Lilu és Istenes Bence is. Információinkat Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója is megerősítette, ő tudott arról, hogy a csatorna ezen arcaival is akart már tárgyalni a TV2.

– Volt, aki fel is hívott egy ilyen megkeresés után, és elmondta: az RTL Klub jelenlegi nehéz helyzetében úgy érzi, erkölcsi kötelessége velünk maradni – árulta el a Borsnak Kolosi, majd hozzátette, mindenképpen furcsának tartja, hogy a konkurens csatornánál az ő embereikben és műsoraikban gondolkodnak, évek óta nem álltak elő saját ötlettel, de még saját műsorvezetővel sem.

– A TV2 az utóbbi időben semmi mást nem csinál, mint a mi ötleteinket valósítja meg, és a mi műsorvezetőinket használja. Korábban a Sztárban sztár versenytárgyalását is elbukták, mégis elindították a műsort, majd most ősszel, a ValóVilág sikerét látva újra elindítják a Big Brothert – magyarázta.

Úgy tudjuk egyébként, hogy bár Nóri nagy reményekkel váltott munkahelyet, nem csak egykori kenyéradójával, hanem néhány új kollégájával is meg kell küzdenie. Információink szerint ugyanis a TV2-nél is vannak, akik fenntartásokkal fogadják érkezését.

– Házon belül nyílt titok, hogy a csatorna taktikai lépésnek is szánta Nóra átcsábítását, amivel megmutathatják az erejüket – szögezte le informátorunk. – A TV2 ezzel a húzással azt akarta bizonyítani, hogy az RTL arcait is bármikor képes leigazolni. Van, aki szerint intő jel, hogy Ördög Nóra egyszer már nem volt túl lojális anyacsatornájával, és itt is akad, aki árulóként tekint rá. Ha valamiért nem válna be, nagyot bukhat – súgta meg a Borsnak a bennfentes.

Hosszú távra terveznek Nórával

Meglepődnének az RTL Klubnál dolgozó kollégák, ha tudnák, kik és milyen formában jelezték, hogy szívesen csatlakoznának hozzánk. Mint ahogy én is tudok arról, hogy folyamatosan kapnak állásajánlatokat a kollégáim, illetve a műsorainkban szereplő hírességek, hogy váltsanak. Ördög Nóra helyzete teljesen más – reagált a Nórát ért vádakra György Bence, a TV2 hír- és programigazgatója.

– A TV2 sok nagyon komoly vállalkozásba fogott bele: folytatódik a Sztárban sztár, indul a Bumm! és a Rising Star, közben pedig a SuperTV2-n ott a Big Brother. Ezekhez a sikerműsorokhoz a legnagyobb sztárok illenek. Liptai Claudia mellett Magyarországon Ördög Nóra a legjobb és legnépszerűbb műsorvezetőnő. Szóban megállapodtunk, úgy érzem, mindkét fél számára jelentős és jó megállapodás született: Nórára hosszú távon számítunk, és rendszeresen a képernyőn lesz. Sem a nézőknek, sem neki nem kell attól tartania, hogy mellőznénk, de ő nem is tart ettől. Nem célunk az RTL Klubtól műsorvezetőt csábítani, most sem érdekes egyáltalán, hogy Nóra épp az RTL Klubtól jött, minket az érdekel, hogy nálunk fog dolgozni – mondta György Bence.

Kommentárjaink itt.

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors