Celeb

Korda György elárulta: 82 évesen ezért teker napi 3 órát

Bors

Létrehozva: 2021.06.02.

A 82 éves sztár tinédzsereket meghazudtoló frissességgel pattan ki reggelente az ágyból, hogy edzhessen. Gyuri bácsi szemei előtt egyetlen cél lebeg: fizikailag bírnia kell a fellépéseket. Van mire készülnie, a Klárikával közös naptárja már most kezd megtelni felkérésekkel.

Forrás: Bors

Korda GyörgyA hétköznapok kapaszkodói” címen futó podcastsorozatban mesélt először arról, hogy az utóbbi időben egyre többet foglalkoztatja az elmúlás gondolata. Szó sincs arról, hogy valamilyen fizikai probléma árnyékolná be a hétköznapjait, de mindig nagyon megrendíti, amikor arról olvas, hogy egy közeli barátját, pályatársát vagy ismerősét elragadta a koronavírus

„100 évre vagyok kalibrálva”

- Az ember nem tudja ez alól kivonni magát. Rögtön a saját sorsunkra asszociálunk, ezért megmondom őszintén, hogy a lelki állapotom most nem a legjobb – mondta őszintén, s megnyugtatta a hallgatókat, hogy az orvosa szerint még hosszú évekig jó egészségnek fog örvendeni.

Nemrégiben egy általános orvosi kivizsgáláson vettem részt, az eredményeket látva a doktornő azt mondta nekem, hogy 100 évre vagyok bekalibrálva. Amikor egy ember ennyi idősen másfél órát tud tekerni a szobabiciklin anélkül, hogy lihegne, az adjon hálát a jóistennek.

A saját bevallása szerint fiatalon még nem kímélte önmagát és ahogyan az általában a művészeknél lenni szokott, ő is belevetette magát az éjszakába, nem vetette meg az alkoholt és a cigarettát sem.
Gyakran megesett, hogy reggel ötig ott voltam a Budapest Táncpalotába, amikor hazamentem, jól bekajáltam, utána pedig másnap délután kettőig aludtam.

Harc a kilókkal

Ennek az életmódnak köszönhetően gyorsan felkúsztak rá a kilók, volt olyan időszak, amikor a mérleg 100 kilót mutatott. Ahogy mondja, folyamatosan ezzel küzdött, 50 éves kora körül pedig már komoly nehézséget okozott neki a fogyás.

Világéletemben egy állandó harc volt ez nekem. Egy alkalommal bementem a rádióba és találkoztam Hofi Gézával. Beszélgettünk és elpanaszoltam neki, hogy gondok vannak a súlyommal. Akkor azt mondta nekem: „Tudod hány sovány énekes van, akik senkit nem érdekelnek?” Igaza volt, valóban láttam példát erre az énekesek és a színészek között is – tette hozzá Gyuri bácsi, aki máig odafigyel arra, hogy formában tartsa magát, hiszen tudja, jó erőnlétre van szüksége ahhoz, hogy végigcsináljon egy koncertet.

Kondiban tartja

Naponta 2-3 órát ülök a gépen, és imádom!  – mondta a Bors megkeresésére, Korda György – Az én egészségi állapotomnak és koromnak ez a legmegfelelőbb sport. Ezt a két, három órát úgy kell elképzelni, hogy félórás etapokra bontom. Filmet nézek vagy zenét hallgatok, közben szoktam tekerni. Ez a mozgásforma ideális nekem, kondiban tart, felfrissít – magyarázta Korda György, majd hozzátette: – A másik sport az szellemi aktivitás, az agytekervényeimet a kártyával tartom fitten. Nem akarok dicsekedni, de a kártyaasztalnál olyan vagyok, mint egy 25 éves, azokat a cseleket, amiket Ronaldo vagy Messi megcsinál a focipályán, azokat én az asztalnál vagyok képes hozni. A kártya elképesztő mértékben megmozgatja az agyamat.  

Már kezd megtelni a naptár

Korda György azt mondja, hogy a szakmája miatt elengedhetetlen, hogy fizikailag jó karban legyen. Alkalmanként egy vagy két órát állnak Balázs Klárival a színpadon, ami komoly igénybevétel a testnek. 

Legnagyobb örömünkre elkezdett megtelni a naptárunk – mondta Korda György – Júniusban már indulnak a bulik, ha csak egy hétre is elengedtük volna magunkat, most nagyon nehéz lenne a visszatérés. Örömhír – folytatta az énekes –, hogy jó pár élő zenekaros koncertünk lesz, amit nagyon szeretünk Klárikámmal. Ezeknek a buliknak egészen más a hangulata, felemelő négy, öt zenésszel közösen alkotni. Privát bulikat egyébként egyáltalán nem vállaltunk el a vírus óta, jobbnak láttuk, ha óvatosak vagyunk. Ott fizikailag nagyon közel lettünk volna a közönséghez, ami járványügyi szempontból nem szerencsés. Remélem, ez a mögöttünk lévő másfél év olyan lesz nemsokára, mint egy rossz álom, ami elmúlt. Visszagondolni sem akarok rá. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142861_auto_resized.jpg
origo.hu

Gyereket vár a Next Top Model Hungary szereplője - kép

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27196_resized.jpg?avcount=1713482111
origo.hu

Spontán öngyulladás: minden magyarázat nélkül gyulladt fel több ember

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142644_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra Csabi: Még egy peteérést bevárok

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142187_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Telitalálat! Pár órával a Magyar Nemzet cikke után Magyar Péterék eltüntették a honlapjukról a datadatos szálat

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141332_auto_resized.jpg
ripost.hu

Nagyon cukik együtt: így öleli magához Tóth Gabi szerelme a kis Hannarózát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140333_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Meteorológusok: nem biztos, hogy természetes okból zúdult özönvíz Dubajra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27195_resized.jpg?avcount=1713482111
origo.hu

Elképesztő dolgok történtek a római bordélyházakban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1713482111
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713482111
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142646_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Next Top Model Hungary: Bikinis fotóval jelentette be, babát vár

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/qXB74QkEJUfIrZYmEunDDCwjt0HPbchZ8rxyUSMjGEk/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2RhMjcwNGYyY2VmMDQ0ZDliZWQ1YTQ1NDE0ODIwYWE0.jpg
MONOKLI

„Hiába kiabáltam segítségért" – brutálisan összeverték a magyar énekest, sokkoló fotók