Karanténban ünnepelte 73. házassági évfordulóját II. Erzsébet és férje

Milliónyi családhoz hasonlóan a brit királyi família legidősebb tagjai is elzártságban élnek. II. Erzsébet és Fülöp herceg a windsori kastélyba húzódott vissza a koronavírus-járvány elől, s itt ünnepelte kettesben a 73. házassági évfordulóját. A 94 éves uralkodót és 99 éves férjét természetesem itt is utolérik a protokollköszöntések, de számukra egyetlen levél jelentett igazi örömöt: hetek óta nem látott dédunokáik saját kézzel készített jókívánsága.

Dédunokáik saját kézzel rajzolt köszöntésének örültek a legjobban © AFP

Nem véletlen, hogy a Buckingham-palota Instagram-oldalán azt a fotót tették közzé, amelyen a királyi pár Sarolta hercegnő, György és Lajos herceg ajándékát tanulmányozza. Vilmos és Katalin gyermekei láthatóan sokat dolgoztak, míg elkészült a papírra ragasztott, szivárványos 73-as szám, amelyet színes karikák vesznek körül.

A fotó különlegessége, hogy II. Erzsébet ugyanazt a zafír és gyémánt melltűt viseli rajta, amelyet az ünnep alkalmából szintén közzétett, 1947-es nászútjukról közölt fényképen.

Mikor volt már... 1947-ben keltek egybe © AFP

Erzsébet 21 éves volt, amikor kimondta az igent a Westminster-apátságban élete szerelmének, aki görög és dán királyi címeiről mondott le érte. Házasságukban fordulópontot jelentett Erzsébet trónra lépése, akkortól ugyanis a nyilvános szerepléseken Edinbugh hercege háttérbe szorult, de köztudott, hogy csak a hivatalos eseményeken vállalta a másodhegedűs szerepét, ma­gánéletükben mindig is ő hordta a nadrágot.

Gyermekeikkel, Annával, Andrással és Károllyal © AFP

A leghosszabb távollétet egymástól az utóbbi években kellett elviselniük, betegsége miatt ugyanis Fülöp 2018-ban Sandringhambe vonult vissza. Különös, de a házaspárt végül a karantén hozta ismét össze: a koronavírus terjedése miatt mindkettőjüket a windsori kastélyban helyezték el, így jó ideje együtt töltik a karanténidőszakot.

Ez is érdekelheti!

Drámai döntést hozott II. Erzsébet – Három évtizede nem volt erre példa

Így néz ki most a 99 esztendős Fülöp herceg – elhagyták a királynővel Skóciát

Micsoda?! II. Erzsébet helyét venné át Rihanna

Diós és mákos bejgli, úgy, ahogy a nagyi készíti

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors