Juhokat tenyészt a Barátok közt sztárja

Családjával és több tucat állattal osztja meg a 21 hektáros birtokát Csapó Virág. A Barátok közt egykori Novák Évája három évvel ezelőtt döntött úgy, hogy maga mögött hagyja a városi életet, és önfenntartó gazdálkodásba kezd.
Családjával és több tucat állattal osztja meg a 21 hektáros birtokát Csapó Virág. A Barátok közt egykori Novák Évája három évvel ezelőtt döntött úgy, hogy maga mögött hagyja a városi életet, és önfenntartó gazdálkodásba kezd.

Egy tucat rackajuhhal, három lóval, cicával, kutyával, és megannyi tyúkkal, kakassal él a Kecskeméthez közeli tanyáján Csapó Virág.

A Barátok közt egykori Novák Évája a kilencvenes években több mint öt évig szerepelt a népszerű sorozatban, ám három évvel ezelőtt hatalmas lépésre szánta el magát.

Virág és családja próbál az önfenntartó életmódra berendezkedni. 21 hektáron gazdálkodnak © RTL Klub

– Huszonévig Kaposváron, majd pedig Kecskeméten éltünk egy albérletben. Talán a családom nevében is mondhatom, hogy megelégeltük az ottani életet, ezért egy nyugodtabb környéken kezdtünk el házakat nézni, és végül egy 21 hektáros tanya mellett döntöttünk – kezdi a Borsnak Csapó Virág, aki egyenesen rajong a gazdaasszonyéletért, és az állataiért, akik minden percben a színésznő nyomába erednek.

A tyúkjaim legalább annyira hűségesek, mint a kutyák. Koko a kedvencem, mert állandóan a nyomomban van, de egyébként nem teszek különbséget az állataim között, Shakira, Madonna és Selena Gomez is ugyanúgy a szívemhez nőtt – mondja nevetve Virág, aki azonban cseppet sem tréfál, a tyúkjai ugyanis tényleg a világhírű popénekesnők után lettek elnevezve.

– Egyébként még számtalan kakasunk és rackajuhunk van, utóbbi eladásából fedezzük a következő évi ellátmányt. Igyekszünk önfenntartó életét élni, de ez sajnos még nem teljesen valósult meg.

Többnyire a szomszédoktól, a környéken élő termelőktől szoktunk vásárolni, és igyekszünk mindent magunk megoldani.

Igaz, rengeteg munkával jár, hiszen nem egyszerű ennyi állatot ellátni, és egy hatalmas tanyát fenntartani, de minket ez tesz boldoggá. Így élünk mi – fűzi hozzá a Kecskeméti Nemzeti Színház színésznője, aki a családja és a gazdálkodás mellett a hivatásának szenteli az életét.

– Jelenleg négy darabban is játszom a Kecskeméti Nemzeti Színházban. A Chicagóban, az Illatszertárban, a Ballada a 301-es parcella bolondjáról című darabban, valamint a Gardéniában. Úgyhogy nem unatkozom, két órát ingázom naponta a színház és a tanya között, de így teljes az életem.