Celeb

Ikerlányai születésnapján halt meg Böröndi Tamás

F. Zs.

Létrehozva: 2020.11.25.

Böröndi Tamás színész tizenkilenc napot töltött intenzív osztályon, lélegeztetőgépen, mielőtt a szervezete végleg feladta a küzdelmet. Az elvesztése fájdalmas űrt hagyott családja és kollégái szívében.

Forrás: Bors

Azt mondják róla, mosolygyártó volt, az elragadó személyisége és a kivételes humora miatt ugyanis képes volt még a legszomorúbb embert is megnevettetni. Most, hogy elment, senki sincs, aki átvenné a helyét, az eddig kacagástól hangos Vidám Színpad gyász­ba borult. 

Böröndi Tamás 65 éves volt, és bár nem volt makkegészséges, nem volt olyan egészségi problémája, ami miatt ne élhetett volna még legalább húsz évet.

Tamás 19 napja volt intenzív osztályon, mélyaltatásban, lélegeztetőgépen – mesélte a jó barátja utolsó napjairól Csutka István színész, világutazó. 

Nem voltak előjelei annak, hogy a kiváló színésszel ilyen tragédia történik,

Böröndi Tamás jó fizikumú, a korának megfelelő egészségi állapotú férfi volt,

akinek a szerettei és a munkája volt a mindene. A munkát talán egy kicsit még túlzásba is vitte.

– Mindig attól féltünk, egyszer megáll a szíve, annyit dolgozott – mesélt tovább Csutka István. – Kalapált, ha kiállt egy szög, plakátokat ragasztott, jegyet árult, nyomdába szaladt. Mindent megcsinált a színházban és a színház körül, ez volt az élete. 

Az élete volt a színház

Böröndi Tamás 1980-ban, a Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után előbb a debreceni Csokonai Színház majd a Fővárosi Operettszínház, később a Bodrogi Gyula által vezetett Vidám Színpad tagja volt. 2002-től szabad foglalkozású művész, fellépett a Karinthy Színházban, a Budaörsi Latinovits Színházban, a Kalocsai Színházban majd 2013-tól a Vidám Színpad igazgatója lett.

Bodrogi Gyula baráti viszonyban volt Böröndi Tamással, közel húsz éven át játszottak együtt. A Nemzet Színésze megrendült a váratlan halálhírtől. 

– Tamásra szívesen emlékszem vissza, olyan jókat játszottunk mi együtt. Nagyon jó színésznek tartom őt, pontos és megbízható, amellett alázatos és sosem fitogtatta, hogy tud, csak tudott. Pótolhatatlan a hiánya emberként és művészként is – mondta a Kossuth-díjas művész.

Hasonlóan nagy a bánata Köllő Babettnek is, aki Böröndi Tamás társulatának a tagja volt.

– Nem nagyon találom a szavakat. A közös kis színészcsaládunkkal hetek óta küldtük Tamásnak az energiát, s úgy tűnt, segít is, de mégsem… – csuklott el a luxusfeleség hangja. –

A szívem szakad meg érte, az egyik legjobb ember volt, akit ismerek.

Ő nem is a főnökünk, a barátunk volt. Mindenkiről tudott mindent, mindenkinek segített, egy csupaszív ember volt. Egyszerűen fel sem fogtuk még, én kedd reggel tudtam meg, hogy előző este feladta a harcot a koronavírussal.

Lapunk azt is megtudta, hogy a színész ikerlánya, Böröndi Lilla és Anna pont hétfőn ünnepelték a 21. születésnapjukat, s az egész napos köszöntéshullám után este kapták a tragikus hírt: édesapjuk elhunyt.

Nemcsák Károly szintén barátjának mondhatta Böröndit, közel 13 éven át forgattak együtt a Szomszédok című sorozatban. 

– Nem tudom, mit mondjak, most csak nézek magam elé. Arra kérem, hogy egy nagy csendet írjanak a nevem mellé, nem tudok visszaemlékezni, megszólalni most. 

Böröndi Tamás és felesége, Götz Anna 2016 nyarán házasodtak össze, a szerelem váratlanul köszöntött az életükbe, mindketten túl voltak két váláson és mindkettejüknek ikergyerekeik vannak. 

– Amikor megismertük egymást, olyan érzésem volt, hogy a szerelem és a tisztelet egyszerre érkezett meg – mesél­te nemrégiben a színész, amikor a házasságáról kérdezték. 

Böröndi Tamás szíve hétfőn este dobbant utoljára. A felesége, Götz Anna, az ikerlányai és a 88 éves édesanyja gyászolja.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160334_auto_resized.jpg
origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg - a csodálatos Cserháti Zsuzsa szenvedései

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17166253_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fejlemény: pár hónapon belül kitoloncolhatják Harry herceget Amerikából

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164686_auto_resized.png
hirtv.hu

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27486_resized.jpg?avcount=1714172712
origo.hu

Brutálisan megtámadták, véresre verték a TV2 sztárját

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17165843_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 27.: a Rák egy kapcsolata váratlan fordulatot vesz, a Bak szerencsés

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1714172712
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714172712
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27468_resized.jpg?avcount=1714172712
origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/dbaw8KNPg_2vUdFnbOi8c9t4Aep8z7HUspDpQX2FvNI/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzYyZTg2MGYyMDE0ZDRlZWM4ZmMyMWE4Yzc1OTU3ZTdh.webp
Hűvös

Semmi sem pótolhatja, amiről lemaradt a rácsok mögött: ma egy éve ül börtönben Galambos Lajos

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/QOq45uW6HsT_7SSJr-xBHV6kHK3VJ8ONZ3CrIWz9_XE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzAzMmJmYjBhZjJhMTQxNzRiODkyZDRhNDRkNDJhNjE3.webp
Vallomás

„Az Árpád híd közepén sírtam el magam” – így tudta meg Király Viktor, hogy a testvére rákos