Hiába tiltják, lesz Jimmy-musical

Egyre több konfliktus bontakozik ki Pintér Tibor Jimmy-musicalje körül. Kiderült, hogy a darabban felhasznált dalokra nem kértek engedélyt.
Egyre több konfliktus bontakozik ki Pintér Tibor Jimmy-musicalje körül. Kiderült, hogy a darabban felhasznált dalokra nem kértek engedélyt.

Nem csitulnak a kedélyek a Jimmy-musical körül. Kiderült, nem kértek engedélyt arra, hogy a musicalben szereplő dalokat feldolgozzák. A Ripost azt írja, hogy ezek után simán be is tilthatnák a színpadi művet. La­punk most utánajárt, hányadán áll a kétes üggyel a színész.

Az egyik, állítólag megkárosított dalszerzőt, Kaszás Pétert, aki a legtöbb Jimmy-dalt írta, Joós István, a Magneoton ügyvezetője képviseli, így ő nyilatkozott a fejleményekről.

– Egyelőre jóhiszeműen várjuk az ajánlatot és a szerződést Pintér Tibortól. A dalok felhasználásához igenis engedély kell, de ezt figyelmen kívül hagyták – kezdte a Borsnak Joós István.

Javában folynak a musical próbái, Pintér Tibor azt üzeni mindenkinek, hogy az előadást megtartják

Lehetséges, hogy a botrány miatt a kész színdarabot is meg kell változtatni, ugyanis ezek után előfordulhat, hogy a szerzők nem mennek bele a szerződésbe.

– Ezek után nem biztos, hogy mindegyik szerző engedélyezi dalának felhasználását. Ha be­mutatják engedély nélkül a musicalt, akkor bizony tanácsot kérünk a jogi képviselőinktől egy esetleges per kapcsán – mondta a Magneoton ügyvezetője, akinek szavaira Pintér Tibor is reagált.

– A Jimmy-musicalt mindenképpen előadjuk. A két jogtulajdonossal, aki Zámbó Krisztián és Edit, egy nagyon komoly szerződést írtunk alá. A mi olvasatunkban ez az aláírás megegyezik azzal, hogy más jogi kérése senkinek nem lehet. Mi nem tudjuk, hogy kik szerezték ezeket a dalokat. Vártuk, hogy jöjjenek a jelentkezők. Kaszás Pétert is felhívtam, és azt mondta, ő maga sem tudja, melyik dalt ki szerezte annak idején. Most hirtelen szerzők tömkelege került elő. Korrektül fogunk eljárni velük. Amint megtaláljuk azt a jogi utat, amivel ezt el tudjuk intézni, azonnal felvesszük velük a kapcsolatot. Legyen minden hivatalosan dokumentálva, hogy ki mit szerzett, és akkor ár-érték arányosan megegyezünk.