Háborognak a rajongók: Ön szerint is kegyeletet sértettek a fiatalok, akik egy dalban támasztották fel Zámbó Jimmyt?

Ez érdekes! Jimmy a címe és apáról szól, bár nem igazán értem!!! Ha magyarázatot kapok, ami nem kegyeletsértő, akkor nem jelentem fel őket és tiltatom le őket a Youtube-rol végleg! Én értem a művészetet meg az elvontat is, de van egy határ! – írta ki néhány napja Facebook-oldalára Zámbó Krisztián egy új, Jimmy című magyar dallal kapcsolatban. A trap műfajú és igencsak furcsa hangzású számot Valter és Szalai, azaz az ibigang nevű formáció készítette, kiegészülve Gyurissal és a végeredmény első hallásra valóban érdekes lehet a magyar fülnek.

A dal kimondva és kimondatlanul is megidézi a 2001. január 2-án elhunyt Királyt, akinek alakja mintegy összeolvadt a hazai popzenével. Az „Úgy érzem magam, mint Jimmy, Rizikó sose volt kicsi” elég fogós refrén, de az egész szövegben végig ott lebeg az énekes szelleme. A hangja mellett extravagáns öltözködéséről is ismertté vált Jimmy több korábbi öltözéke is felvillan a videóklipben, aminek egy pontján még egy pisztoly is feltűnik, utalva a sztár tragikus halálára.

Az Off Médiának interjút is adott a dal két szerzője, akik nem is tagadták, hogy a Jimmy valóban egy tisztelgés a néhai Zámbó Imre előtt.

Jimmy szerintem az abszolút csúcsa a magyar könnyűzenei előadó fogalmának. Címadója lett a zenének, de nem egészen róla szól. Nekem sokkal inkább egy vibe, amit egyenként megélünk a dalban külön-külön, mind másképp – mondta a portálnak Valter. De Szalainak is hasonló a véleménye a Királyról.

Jimmy volt az egyetlen igazi, amerikai értelemben vett magyar szupersztár.

Szalai szerint az egész Jimmy életmű egy könnyen azonosulható, teljesen egyedi, mégis mindenki által ismert jelenség, így ez nagyon erős alapot tudott jelenteni a látvány terén is. A videó koncepciójáért, a képekkel együtt elsősorban a rendező, Büki Balázs volt a felelős.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

05.29. prod. shybalenci

ibbigang (@ibbigang) által megosztott bejegyzés,

Na, de mit szól ehhez az egészhez Zámbó Krisztián?

Beszéltem a srácokkal és igazi művészek, semmi olyat nem tettek, vagy mondtak a szövegben, ami bántó lenne! Ez egy életérzés és Jimmy bőrében érezték magukat, ez kicsit spirituális. Mondtam, igazi művészek! Nem az én műfajom, de valamit mégis látok benne és nem fogom feljelenteni őket. Ők így fejezik ki az elismerésüket! Vannak ennél sokkal megrázóbb és igazán kegyeletsértő emberek, és különben is, nem jelenthetnek fel mindenkit, aki nem kedveli apumat, vagy engem! Egyébként ez a fajta, mondjuk azt, tisztelgést, ami apáról is szól, kedvelné Jimmy vagyis édesapám – fejtette ki álláspontját Krisztián, akivel a srácok is egyetértettek, hiszen Szalai például azt mondja, szerinte

Jimmy viccnek tartaná, hogy énektudás nélkül is lehet énekelni, de élvezné is.

Pogácsától a sós rúdig! A legfinomabb sós vendégvárók az ünnepekre

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors