Fiesta-botrány: Csordás Tibi miatt ivott Knapik Tamás

Ma sem áll szóba egymással a Fiesta két zenésze. Knapik Tamás szerint Csordás Tibi miatt bomlott szét a zenekar, aminek nevét az énekes azóta is jogtalanul használja.
Ma sem áll szóba egymással a Fiesta két zenésze. Knapik Tamás szerint Csordás Tibi miatt bomlott szét a zenekar, aminek nevét az énekes azóta is jogtalanul használja.

VÁD Évek óta megy az adok-kapok Knapik Tamás és Csordás Tibi között, akik a zenekart illetően a mai napig nem tudtak megegyezni, és mindketten Fiesta névvel lépnek színpadra. Tamás hétfő reggel a Mokka vendége volt, ahol új dala, a Regresa Me Amor mellett kettejük csatája is szóba került, és az is kiderült, hogy Tibi sokszor nem ildomos állapotban lépett színpadra. A gitáros a Borsnak azt is el­mondta, hogy már a kezdet kezdetén óva in­tették Tibitől.

– Már a Fiesta megalakulása előtt figyelmeztettek a közös ismerőseink, hogy Tibi zűrös, balhés múltját ismerve, nem biztos, hogy jó ötlet, ha összeállok vele. És sajnos így is lett. Az elején még nagyon lelkes volt, de amikor a régi cimborák visszaszivárogtak az életébe, és rockzenekart akart, elindult a lejtőn – emlékezett vissza Knapik, aki félt, hogy maga is rossz útra tér.

– Ezt ép ésszel nem lehetett bírni, végignézni, amit csinál ma­gával és a csapattal is. Volt, hogy inkább én is lehúztam egy dupla whiskyt, hogy kibírjam az egészet, pe­dig nem szoktam inni, főleg nem, ha színpadra lépek – mesélte a gitáros, akinek volt még egy utolsó próbálkozása, hogy megmentse színpadi jó barátját.

– Egy alkalommal, próba után őszinteségi roham tört rá, és be­vallotta, hogy súlyos lelki problémái vannak. Ezért úgy döntöttem, elviszem Csernus Imréhez. A ta­lálkozó megtörtént, én is ott maradtam, de Tibi többé nem jelent meg, nem kért a segítségből – emlékezett Knapik.

A Bors kereste Csordás Tibit is, aki nem kívánt nyilatkozni, de közösségi oldalán a zenekart illető jogi vitára és Knapik állításaira egy terjedelmes posztban reagált. –

Elszomorít, hogy több mint hét év eltelte után is azzal kell ismét szembesülnöm, hogy volt zenésztársam, Knapik Tamás még mindig az én nevemmel és nyilvános lejáratásommal, valótlan botránykeltéssel próbálja eladni az újabbnál újabb Fiesta-produkciót. (…) Szeretném megnyugtatni a szakmát, a közönséget, a megrendelőket és egyben mindenkit, aki figyelemmel kísérte/kíséri a munkásságomat, hogy Tamás állításaival szemben, nem követek el jogsértő magatartást! (…) – írta Tibi. Knapik szerint papíron őt illeti az együttes neve, és reméli, ezt mihamarabb a bíróság is elismeri.