Celeb

Férje halálába betegedett bele Törőcsik Mari

K. K.

Létrehozva: 2019.04.03.

<p>A Kossuth Nagydíjjal kitüntetett színésznő mintegy hat évvel ezelőtt veszítette el a másik felét, férjét, Maár Gyulát. Unokája szerint Törőcsik Mari betegsége szoros összefüggésben van az ő halálával.</p>

Törőcsik Mari és Maár Gyula több mint negyven évig éltek irigylésre méltó és páratlan házasságban, ami a Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró 2013-ban bekövetkezett váratlan halálával ért véget. A színészlegenda ezt követően hosszú ideig magába roskadva gyászolta imádott férjét, aki nélkül mint mondta: megszűnt létezni. 

Unokája, Járai Máté szerint a nagyszülei között tomboló, elsöprő szerelem olyan horderejű volt, aminek se Isten, se ember nem vethetett véget; nem véletlen tehát, hogy a boldogabb napokat is megélt „Mari mama” már jó ideje egészségügyi problémákkal küzd. 

– A nagyszüleim negyven éven át bolondultak egymásért. Együtt lélegeztek, együtt gondolkoztak, együtt, egy emberként éltek… – mesélte a Borsnak Törőcsik Mari unokája.

– Képtelenek voltak egymás nélkül élni. Nem csoda, hogy Mari mama majd' bele halt a nagypapám elvesztésébe – vallotta be a Győri Nemzeti Színház negyvenéves színésze, Járai Máté.

És valóban. Majd' belehaltak, ha nem lehettek egymással. Amikor a Nemzet Színésze 2009-ben kómába esett, akkor Maár Gyula azt mondta: tudja, hogy Mari fel fog ébredni, mert előbb őneki kell meghalnia. Igaza lett. Csak azzal nem számolt, hogy szeretett felesége is hasonlóképpen érez, és a halála után hat évvel ké­sőbb sem enyhül mély fájdalma, ami az egészségére is rányomja a bélyegét. 

– Marinak nincs különösebb, gyógyíthatatlan betegsége, de tény és való, hogy folyamatos felügyelet alatt kell tartani. Havonta jár kontrollra a kórházba, ahol a nap huszonnégy órájában árgus szemmel figyelik. Rendszeresen meglátogatom, amiben csak tudok, segítek neki, és nagyon remélem, hogy egyszer viszontlátom azt a nagymamát, akit a papám mellett láttam – mondta az unoka, akit Törőcsik Mari egész életében a sajátjaként szeretett, noha vér szerint Maár Gyula első felesége Máté igazi mamája.

– Azt szokta mondani, hogy én vagyok a bal kézről jött unokája. Persze sosem volt egy tipikus nagymama. Nem azért, mert különbséget tett volna köztem, vagy a vér szerinti leszármazottjai között, hanem, mert ritkán láthattam. Sok időt töltött távol  tőlünk, a családjától, mert rengeteget forgatott. Mindig csak azt láttam, hogy jön érte egy sofőr, és napokra eltűnik, amíg én a lányával, Terézzel, és a fogadott fiával, Sonnal játszottam a velemi házában. Nagyon nehezen fogadtam el, hogy az én mamám más, mint a legtöbb klasszikus nagyi. Mari mama egy legenda, egy ikon, egy páratlan tehetség, aki egész életemben inspirált és ösztönzött. Valószínűleg nem véletlen, hogy én is a színészi pályát választottam. Már pici koromtól fogva az ő lemezeire aludtam el. Az ő éteri hangján nőttem fel, ami alapjaiban meghatározta az életemet. Szó szerint magamba szívtam a hanghordozását, azt az összetéveszthetetlen Maris hanglejtést, amit hamarosan a színpadon, egy egész estés előadássorozat keretein belül be is fogok mutatni – árulta el a színész, aki az év végére hatalmas dobásra készül, ugyanis megidézi a színpadon legendás nagymamáját. 

– Mari mama hangján fogok megszólalni, és néhány dalát is el fogom énekelni néhány pályatársa, és egy zongora kíséretében. Szeretém bemutatni a nagyközönségnek a mi viszonyunkat, érzelmi világunkat, ami összeköt minket, mert Törőcsik Mari nemcsak egy csodálatos, és páratlan színésznő, hanem egy pótolhatatlan nagymama is: ő az én Mari mamám! 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088003_auto_resized.png
origo.hu

Egy 10 éves gyermek 38 másodperc alatt győzte le a többszörös világbajnok sportolót

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26456_resized.jpg?avcount=1711690217
origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17086526_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Korrekt gyerek" - Szoboszlai beszólt, azonnal jött a válasz

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088621_auto_resized.jpg
vg.hu

Áll a bál a Telexnél: távozások jöhetnek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17086779_auto_resized.jpg
ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26457_resized.jpg?avcount=1711690217
origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17092055_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Ti melyik oldalatokon aludtok? Komoly veszélyeket rejt a legnépszerűbb póz

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17087051_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ez még Hamiltonnál is nagyobbat szólhat, elképesztő átigazolásra készül a Red Bull

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711690217
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084502_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090709_auto_resized.jpg
borsonline.hu

4 csillagjegy, akinek nagy felismeréseket hoz az élet még a napfogyatkozás előtt

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/DiRPy-3nPJr4CQIBkYbPdtZrNwj6_B8PPulljWoyLFY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2IyNDc5NTBmMjJkODQwZTE4NGUxNWFkY2ZkNDZmNjA3.jpg
Kapcsolat

Megyeri Csilla szakításáról pletykálnak. Újra...