Celeb

Férje halálába betegedett bele Törőcsik Mari

K. K.

2019. április 3. szerda 05:20

<p>A Kossuth Nagydíjjal kitüntetett színésznő mintegy hat évvel ezelőtt veszítette el a másik felét, férjét, Maár Gyulát. Unokája szerint Törőcsik Mari betegsége szoros összefüggésben van az ő halálával.</p>

Törőcsik Mari és Maár Gyula több mint negyven évig éltek irigylésre méltó és páratlan házasságban, ami a Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró 2013-ban bekövetkezett váratlan halálával ért véget. A színészlegenda ezt követően hosszú ideig magába roskadva gyászolta imádott férjét, aki nélkül mint mondta: megszűnt létezni. 

Unokája, Járai Máté szerint a nagyszülei között tomboló, elsöprő szerelem olyan horderejű volt, aminek se Isten, se ember nem vethetett véget; nem véletlen tehát, hogy a boldogabb napokat is megélt „Mari mama” már jó ideje egészségügyi problémákkal küzd. 

– A nagyszüleim negyven éven át bolondultak egymásért. Együtt lélegeztek, együtt gondolkoztak, együtt, egy emberként éltek… – mesélte a Borsnak Törőcsik Mari unokája.

– Képtelenek voltak egymás nélkül élni. Nem csoda, hogy Mari mama majd' bele halt a nagypapám elvesztésébe – vallotta be a Győri Nemzeti Színház negyvenéves színésze, Járai Máté.

És valóban. Majd' belehaltak, ha nem lehettek egymással. Amikor a Nemzet Színésze 2009-ben kómába esett, akkor Maár Gyula azt mondta: tudja, hogy Mari fel fog ébredni, mert előbb őneki kell meghalnia. Igaza lett. Csak azzal nem számolt, hogy szeretett felesége is hasonlóképpen érez, és a halála után hat évvel ké­sőbb sem enyhül mély fájdalma, ami az egészségére is rányomja a bélyegét. 

– Marinak nincs különösebb, gyógyíthatatlan betegsége, de tény és való, hogy folyamatos felügyelet alatt kell tartani. Havonta jár kontrollra a kórházba, ahol a nap huszonnégy órájában árgus szemmel figyelik. Rendszeresen meglátogatom, amiben csak tudok, segítek neki, és nagyon remélem, hogy egyszer viszontlátom azt a nagymamát, akit a papám mellett láttam – mondta az unoka, akit Törőcsik Mari egész életében a sajátjaként szeretett, noha vér szerint Maár Gyula első felesége Máté igazi mamája.

– Azt szokta mondani, hogy én vagyok a bal kézről jött unokája. Persze sosem volt egy tipikus nagymama. Nem azért, mert különbséget tett volna köztem, vagy a vér szerinti leszármazottjai között, hanem, mert ritkán láthattam. Sok időt töltött távol  tőlünk, a családjától, mert rengeteget forgatott. Mindig csak azt láttam, hogy jön érte egy sofőr, és napokra eltűnik, amíg én a lányával, Terézzel, és a fogadott fiával, Sonnal játszottam a velemi házában. Nagyon nehezen fogadtam el, hogy az én mamám más, mint a legtöbb klasszikus nagyi. Mari mama egy legenda, egy ikon, egy páratlan tehetség, aki egész életemben inspirált és ösztönzött. Valószínűleg nem véletlen, hogy én is a színészi pályát választottam. Már pici koromtól fogva az ő lemezeire aludtam el. Az ő éteri hangján nőttem fel, ami alapjaiban meghatározta az életemet. Szó szerint magamba szívtam a hanghordozását, azt az összetéveszthetetlen Maris hanglejtést, amit hamarosan a színpadon, egy egész estés előadássorozat keretein belül be is fogok mutatni – árulta el a színész, aki az év végére hatalmas dobásra készül, ugyanis megidézi a színpadon legendás nagymamáját. 

– Mari mama hangján fogok megszólalni, és néhány dalát is el fogom énekelni néhány pályatársa, és egy zongora kíséretében. Szeretém bemutatni a nagyközönségnek a mi viszonyunkat, érzelmi világunkat, ami összeköt minket, mert Törőcsik Mari nemcsak egy csodálatos, és páratlan színésznő, hanem egy pótolhatatlan nagymama is: ő az én Mari mamám! 

További cikkek

Szexi

Megmutatta a színésznő, ekkora mellei vannak valójában - fotó

Karrier

Varga Viktor Kulcsár Edina daláról: Az emberek előszeretettel fogyasztják a sz*rt

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az utas kinyitotta egy furgon ajtaját a Széna téren, ami ezután jött, az igazi szégyen - videó

ripost.hu

Akciófilmbe illő jelenetek Miskolcon: buszokat megállítva eredtek a fegyveres nyomába

life.hu

Meg kell műteni Gesztesi Károly fiát, nem halogathatta tovább a beavatkozást

mandiner.hu

Bolgár védelmi miniszter: A bolgár hadsereg nem vesz részt hadműveletekben Ukrajna területén

kemma.hu

Hivatalos: ezt a hármast indítja a Fidesz-KDNP Komárom-Esztergom megyében

origo.hu

Már elkerülhetetlen: óriásrakéta csapódik a Holdba

nemzetisport.hu

Kép: „A te stílusod, a te szabályaid” – C. Ronaldón remekül áll a szemüveg

vg.hu

Megérkezett az amerikai válasz az orosz külügyminisztériumba

ripost.hu

„Ez minden szülő legrosszabb rémálma” – édesanyja szeme láttára hunyt el a 6 hónapos angyalarcú kisfiú

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Izland nyert, de a franciák vereségére is szüksége van az elődöntőhöz

mandiner.hu

Donáth Anna (Facebook): Bepereljük Szijjártó Külügyminisztériumát

origo.hu

Megbolondulnak az aranyhalak a gömbakváriumokban, leállítják gyártásukat