Elítélték Curtist ittas és drogos vezetés miatt

Első fokon ítélet született Curtis balesetének ügyében, a tárgyaláson az is kiderült, a rapper nemcsak ivott, kokainozott is.
Első fokon ítélet született Curtis balesetének ügyében, a tárgyaláson az is kiderült, a rapper nemcsak ivott, kokainozott is.

A Bors információi szerint mindkét fél fellebbezett, így az ítélet egyelőre nem jogerős. Mindenesetre a Szentendrei Járásbíróságon Széki Attilát, azaz Curtist ittas vezetés miatt bűnösnek mondták ki. Lapunk információit a bíróság is megerősítette.

„Az Sz. A. ellen in­dult el­sőfokú büntetőügy 2017. június 28. napján lezárult. A Szentendrei Járásbíróság a vádlottat háromszáz­ezer forint pénzbírságra és egy év két hónap járművezetéstől eltiltásra ítélte. Az ítélet nem jogerős” – közölte megkeresésünkre Gyimesi Kinga, a Budapest Környéki Törvényszék sajtótitkára.

Curtist háromszázezer forintra büntették © Vadnai Szabolcs

A Bors megtudta azt is, mi állt abban a vádiratban, amelyet a cselekménye kapcsán a népszerű zenésszel szemben a nyomozás eredményei alapján „összeállítottak” a hatóságok.

Ebben leírják: Curtis 2016. január hó 1. napján 17.07 óra körül Budakalászon a Pomázi úton hajtott le az útpadkára, és villanyoszlopnak ütközött. A baleset következtében személyi sérülés nem történt, a közvilágítási kandeláber tartóoszlopa azonban eltört. A balesetet a Curtis mögött haladó autós jelentette a rendőröknek, akik 17.10-re már a helyszínen is voltak.

A rapper ittasan, bedrogozva vezetett, kocsijával villanyoszlopnak ütközött (korábbi cikkünket a képre kattintva is eléri)

„17.25 órakor Sz. A.-val szem­ben alkoholszondát alkalmaztak, mely pozitív eredményt mutatott. Ezt követően a vádlottat előállították a pomázi orvosi ügyeletre vér- és vizeletmintavétel céljából. Sz. A. vádlott 18.45 órakor levett vérmintájából benzoilekgonin volt azonosítható. A benzoilekgonin a kokain élő szervezetben bio­transzformáció során létrejövő metabolitja, mely vegyület a kokain fogyasztását igazolja” – olvasható a vádiratban.

Széki Attilát megpróbál­tuk elérni, de telefonját nem vette fel.

Egyelőre nem vezethet

Mivel „csak” egy év két hónapra ugrott a jogsija, számításaink szerint akár már vezethetne is Curtis, ez azonban nincs így. A Bors megkérdezett egy ügyvédet, aki azt mondja, mivel nincs jogerős döntés, így biztosan nem. És van itt még más is.

– Amennyiben az eltiltás ideje meghaladja a hat hónapot, az eltiltottnak úgynevezett utánképzésen kell majd részt vennie. Amennyiben sikeresen elvégzi, visszakaphatja majd a jogosítványát – mondta a szak­ember.

Készülj velünk az ünnepekre! Készítsd el a legjobb recepteket!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors