Celeb

Együtt nyomoznak és perelnek Liptaiék: milliós csalás áldozatai lettek

kbv

Létrehozva: 2017.11.21.

Három híresség is érintett a fogyiszerbotrányban, ami pillanatok alatt árasztotta el a közösségi médiát a hétvégén. Fotóikkal és nevükkel is visszaéltek a kétes eredetű pirulák forgalmazói.

Perbe fogták Liptai Claudiát, éjszakánként hívogatták és fenyegették a dietetikusok, testőrt is kellett fogadnia, mert egy televíziós műsorban elmondta, milyen fogyasztó kapszulával fogyott le – ezekkel az égbekiáltó hazugságokkal reklámozza ma­gát az interneten egy fogyókúrás hatású szer gyártója.

A honlapon, aminek sem tulajdonosa, sem üzemeltetője nem ismert (mindössze azt tudni, hogy Romániában van bejegyezve), és vélhetően súlyos milliókat kaszál a csalással, egy írásos interjút is közölnek a TV2 műsorvezetőjével. Ebben Clautól olyan mondatokat idéznek, mint hogy ötmillió forintra perelte őt a Dietetikusok Országos Szövetsége, amiért elmondta az igazságot, miszerint semmi szükség szakemberre és edzésre az álomalak eléréséhez. A műsorvezető az álinterjúban még azt is kifejti, hogyan zaklatták a valóságban tisztességes munkát végző tanult szakemberek.

Áltestőr az álinterjúban

„Valamilyen módon rájöttek a privát mobilszámomra, és el­kezdtek fenyegetésekkel felhívni. Még a számomat is meg kellett változtatni, és egy időre testőrt fogadni” – olvasható az álinterjúban, ami több, teljesen ismeretlen és követhetetlen oldalon is megjelent. A Facebookon már félmillió ember látta az interjúhoz vezető videót, ami könnyű fo­gyást ígér sport és diéta nélkül. De nem csak Liptai Claudia „használja” ezt a csodaszert, Ábel Anita és Tóth Vera képeit és állítólagos nyilatkozatát is felhasználták a termék reklámozására.

Együtt próbálják megállítani

Az említett hírességek egyike sem szedte ezen szerek egyikét sem, fotóikat és nem is létező nyilatkozataikat teljesen jogosulatlanul közölték. Claudia és Anita közös menedzsmentje egy közleményt juttatott el a Borshoz.

„A tartalom félrevezető, valótlan és minden alapot nélkülöző. Ügyfelünk, Liptai Claudia a terméket soha nem próbálta, a hirdetéshez soha nem adta a nevét, képmása használatához nem járult hozzá, az oldallal és az álhirdetővel semmilyen kapcsolatban nem áll! A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségével együttműködésben minden jogi lépést megteszünk ennek az arcátlanságnak a rendezésére” – írták.

Clau pedig saját közösségi oldalán is a csalókra hívta fel a figyelmet: 

„Ne szedjetek be bármit, ami fogyást ígér. Vigyázzatok magatokra, és segítsetek, hogy minél több emberhez eljuthasson ez a felhívás, a valótlan tartalmak alá pedig nyugodtan kommenteljétek oda, hogy hazugság, és jelentsétek az oldalt” – javasolta Claudia.

Ábel Anita szintén felháborodott

– Semmilyen „fogyitablettát” nem eszem, semmit nem iszom reggelente, hogy oldjam a zsírom. Ilyenhez nem adtam a nevemet, mert nem hiszek benne, és hülyeségnek tartom! Hiszek a sportban, az elhatározásban, a három liter vízben és az ötszöri étkezésben naponta – jelentette ki Ábel Anita, akinek alakját egyébként Tomán Szabina módszere tartja rendben.

Életveszély

A szakember lapunkon keresztül üzen azoknak, akik már bedőltek a csodaszer hangzatos reklámjának. – Ezek a szerek az egészségre ártalmasak és veszélyesek lehetnek, sokszor sem az összetételük, sem a hatásmechanizmusuk nem ismert. Semmiképpen ne használjuk! – figyelmeztet Kubányi Jolán.

Tóth Vera pedig, mint ismert, gyomorgyűrűjének és példaértékű kitartásának köszönheti, hogy már negyven kilótól szabadult meg.

Közös jogi fellépés

Természetesen nem ritka, hogy egy-egy híresség anyagi javadalmazásért vagy meggyőződésből egy termékhez adja a nevét és az arcát. Ezt használják ki ezen oldalak üzemeltetői is, ám az ő marketingjük annál sokkal veszélyesebb, mintha csak azt állítanák például, hogy Liptai, Ábel vagy Tóth az ő bugyijukat hordja, hogy lapos legyen a hasuk. Ezek a teljesen ismeretlen eredetű fogyasztószerek ugyanis hatástalanok lehetnek, és ez még a jobbik eset, ugyanis akár az egészséget is károsíthatják.

– Teljes mértékben elhatárolódunk az említett hirdetésektől, minden szavuk hazugság. Természetesen soha nem fenyegettük meg sem Liptai Claudiát, sem mást, ez az oldal a szakmai szervezetünk hitelét is aláássa. Az ügyvédünk Claudiával közösen megtette a szükséges jogi lépése­ket, hiszen nemcsak a műsorvezető, hanem szakmai szervezetünk nevét is jogtalanul használta fel a cég – mondta lapunknak Kubányi Jolán, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke, hozzátéve, csak ebben az évben 5-6 hasonló esetben riasztották a hatóságokat.  

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17188844_auto_resized.jpg
origo.hu

Újabb megdöbbentő hírek érkeztek a rákos Katalin hercegnéről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27760_resized.jpg?avcount=1714870816
origo.hu

Olaszország válaszolt Macron őrült, világháborús tervére

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17189299_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kitálalt a volt űrhajós: hátborzongató, amit a földönkívüliekről mondott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17188097_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Magyar Péter Oscar-díjas alakítása volt, amikor öngyilkosságot színlelt felesége előtt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17188964_auto_resized.jpg
ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: 10 emberből 9-nek nem tűnik fel a különbség

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17189127_auto_resized.jpg
vg.hu

Új magyar légitársaság a láthatáron? A semmiből megjelent a titokzatos Hungary Cargo Airlines

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27761_resized.jpg?avcount=1714870816
origo.hu

Áttetsző felsőben mutogatja hatalmas melleit Metzker Viki - kép

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17188558_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Ne a boltban vedd meg: ezeken a helyeken magad szedheted az epret!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17189212_auto_resized.jpg
borsonline.hu

1,9 milliárd Ft: itt vannak az Ötöslottó nyerőszámai

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17185742_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megtörtént a bejelentés: így alakulnak hétfőtől az üzemanyagárak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17187827_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Akikre mindig számíthatsz: ez a 3 csillagjegy a legmegbízhatóbb mind közül

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186662_auto_resized.jpg
borsonline.hu

A műsor után elengedte, most mégis rátalált a szerelem a Házasság első látásra szereplőjére?

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/8M0WFXvCyf6qh5AA8GPxFfa374bksRE___bDdmGQysE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzFmMGRmMzcxZGJiZjQ1ODVhNGYyNzU2ODgxMjQ1ZjZi.jpg
Balhé

„A szemembe hazudott!” – kipakolt Majkáról a Sztárban Sztár leszek! felfedezettje

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/R71OmNS0l1nm4xaZDmi3F8UC9N8_QqG8LJ59yv3FBAo/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2I4YjRhNzUwOWRkODQ0YWE5YmJiYTk0MjkzMTk5ZTZl.jpg
Kapcsolat

Házasság első látásra: kibékült a TV2 legmegosztóbb sztárpárja? Kiderült az igazság