Demcsák Zsuzsa: Keveset alszom

Jókor jött a hétvége Demcsák Zsuzsa számára, az ATV tegnap reggeli műsorában ugyanis mintha nem lett volna önmaga.
Jókor jött a hétvége Demcsák Zsuzsa számára, az ATV tegnap reggeli műsorában ugyanis mintha nem lett volna önmaga.

Mosolyogva, határozottan próbálta felvezetni a beszélgetést Szanyi Tiborral, de a nyelve alig-alig engedelmeskedett Demcsák Zsuzsa akaratának. Nem tudni ennek az okát: talán a több hónapos kihagyás vagy az ATV-n eltöltött első munkahét fáradtsága, de tény, csütörtök reggel a műsorvezető önmaga árnyéka lett.

A beszélgetést az MSZP-s politikussal még a megszokott tempójában igyekezett felvezetni, de feltűnően sokat bakizott, szinte egyetlen mondatot sem volt képes hiba nélkül elmondani. A második perc végére a hangja monotonná, erőtlenné vált, Szanyi Tibornak gyakorlatilag önállóan kellett boldogulnia a stúdióban. Beszélt is lankadatlan lendülettel.

Innentől kezdve Zsuzsának látszólag már nemcsak a nyelvével, hanem a gondolataival is akadtak problémái. Kérdései zavarosak, megmagyarázhatatlanok lettek. „Ön az Európai Unióban képvisel, az sem demokratikus?”, „Amit ott csinál, az sem vállalható?”, „Azért kilökné az Európai Unió Magyarországot, ha antidemokratikus lenne”, „Ki itt a rosszfiú akkor?”, „És mi a baj velünk?”, „Vannak önnek papírjai, amelyekkel ezt alá tudja támasztani?”, „Hol van erről a papír?”– rebegte tétován.

Szanyi kapitánynak azonban a szeme sem rebbent, rendületlen türelemmel igyekezett visszaterelni a szakadozó beszélgetést az eredeti medrébe, és sokszor megmagyarázni, hogy miért nem helyt­álló a kérdés. A tizenkét perces beszélgetést mindketten nevetve zárták le. Minden jó, ha a vége jó…

Szerettük volna megkérdezni az érintetteket is a furcsa beszélgetésről, Szanyi Tibor nem vette fel a telefont, Demcsák pedig az alábbiakat juttatta el lapunkhoz:

„Az utóbbi időben sajnos nem alszom túl jól. Ha valaki keveset alszik, akkor elfárad, és ez akarva-akaratlanul is látszik rajta. Egy nyelvbotlás nem azt jelenti, hogy ne kapnák a nézők továbbra is azt a szakmaiságot, amit megszoktak tőlem.”