Gyermek

Tóth Vera szívügye: állami gondozott gyermekeknek segít

Zs.

Létrehozva: 2024.05.18.

Tóth Vera ott segít, ahol csak tud. Legyen szó gyerekről, kiszolgáltatott felnőttről, vagy épp kisállatról, az énekesnő teljes mellszélességgel beleáll és addig megy, amíg biztonságban nem tudja azt, akinek oltalomra van szüksége. Az énekesnő most is aktivizálta magát.

Tóth Vera kivételes empátiával rendelkezik, ha olyan emberrel vagy épp kisállattal találkozik, akinek segítségre van szüksége, egy percet sem gondolkodik, kerül, amibe kerül, ő támogatni fog. Az énekesnő nem a reklám miatt teszi mindezt, sokszor meg sem tudja a széles nyilvánosság, hogy épp hol jótékonykodott, egyszerűen ilyen a személyisége, ezt hozta otthonról. A gyengébbhez mindig lehajol. 

Megérintette a történet

Tóth Vera a minap egy friss Instagram-poszttal jelentkezett, amelyben egy nagyon nehéz témát érint: állami gondozásban élő gyerekekről van szó. Az énekesnő mindenkit arra buzdít, hogy az egyik velük foglakozó alapítványt támogassák az emberek: 

„Vannak gyerekek, akik állami gondozásban élnek, s őket ezért bántják is. Zacisnak csúfolják őket, a megbélyegzések tűzében élnek, nem könnyű élet
Nekik nincs kinek elmondani, ha valami fáj és körülbelül huszonháromezer gyermek él ma így, Magyarországon. Szerencsére vannak olyan emberek, mint Wirtz Ágnes és létrehoznak egy alapítványt, hogy ezek a gyerekek szebb, jobb világban, kellő gondoskodás mellett nőhessenek fel. Elképesztően nagy felelősség, de ők lassan tizenöt éve már, megugranak minden ezzel kapcsolatos akadályt! Kérlek, támogasd a @vilagszepalapitvany munkáját adód egy százalékával. Hidd el, a legjobb helyre megy” - írta Vera, akit arról kérdeztünk, hogy miért tartotta fontosnak épp ehhez az alapítványhoz csatlakozni. 

Egy barátomon keresztül ismertem meg a Világszép Alapítványt, az egyik rendezvényükre hívtak meg énekelni. Ott találkozhattam a gyerekekkel, a nevelőkkel, a körülményekkel, az egész történettel, ami rendkívüli módon megérintett.

- mesélte Tóth Vera. 

„Az egyik előadó például azt mesélte, hogy az ötvenes években az volt az elfogadott módszer az állami gondozott gyerekekkel kapcsolatban, hogy a nevelők ne kerüljenek nagyon közel hozzájuk érzelmileg, mert akkor nehezebb lesz majd elszakadniuk egymástól. Éppen azért nagyon kevés ölelést, mosolyt, jó szót kaptak. Kutatók később kimutatták, hogy érdekes módon azok a gyerekek, akiknek közelebb volt az ágya az ajtóhoz, sokkal jobban be tudtak illeszkedni felnőttként a társadalomba, mint azok akik a szoba távolabbi sarkában aludtak. És, hogy miért? Azért, mert amikor benyitottak a nevelők, az elől fekvő gyerekekre sokkal több mosoly jutott...” - meséli Vera, majd így folytatja: 

Egy ilyen történet meghallgatása után mégis ki az, akinek nem szakad meg a szíve? 

Duett az egyik kis lakóval 

Tóth Vera azt is elmesélte, hogy az egyik ilyen látogatása során megismerkedett egy fiatal tehetséggel, aki az egyik otthon lakója, bizonyos Kanalas Cintiával, akit kivételes tehetségű énekesnek tart. A kislányt megkérte arra, hogy énekeljenek egy duettet, amibe Cini természetesen azonnal beleegyezett. Vera megkérte a régi jóbarátokat, Mujahid Zoltánt és Grósz Artúr Valentint, hogy írjanak egy dalt, a szöveget pedig Szabó Ági szerezte hozzá. És, hogy milyen lett a közös dal? Arra nincsenek szavak, nem is kellenek. Hallgassák meg. (a kislány arcát a személyiségi jogai miatt nem mutatják meg a klipben) 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek