Királyi család

Elképesztő: ekkora Károly király személyes vagyona

B. V.

Létrehozva: 2024.05.21.

A brit uralkodó országának 300 leggazdagabb embere között található.

Habár Károly király csak másfél éve áll országának élén, már most sokkal nagyobb vagyonnal rendelkezik, mint egykoron édesanyja. II. Erzsébet királyné 2022.szeptember 8-án lelt örök nyugalomra. A  brit királyi család trónján fia, Károly követte, aki a III. Károly király nevet és címet kapta 2023.május 6-án, a westminsteri koronázási ceremónián. 

III. Károly király
III. Károly hatalmas vagyonnal rendelkezik  Fotó: AFP PHOTO / BUCKINGHAM PALACE / BBC / SKY / ITV NEWS

Nos, azóta a Sunday Times kiderítette, hogy trónra kerülése nagyban növelte Károly vagyonát, 2023-tól napjainkig plusz 9,5 millió fontot kapott, vagyis személyes vagyona jelenleg 605 millió font, amivel az Egyesült Királyság 258. leggazdagabb embere. Néhai édesanyja ennél jóval kevesebb személyes keresettel rendelkezett halála napján: 368 millió fonttal.

Hiába azonban a több milliós vagyon, Károly még így sem előz meg egy másik királyi családi tagot, Westminster hercegét. Hugh Gosvenor (aki György és Archie herceg keresztapja is) 10 milliárd fontos vagyonnal rendelkezik. 

De mégis miből áll össze a király személyes vagyona?

Először is ott a cornwalli hercegség nyeresége. A cornwalli hercegség ugyanis egy birtok hatalmas földdel és házakkal 800 millió font értékben mindamellett, hogy ingatlanokat is bérelnek kereskedelmi céllal Londonban, Milton Keynes-ben és Cornwallban is. Ezzel pedig olyan pénzügyi eredményeket érnek el, amivel támogatni tudják a walesi herceget (korábban Károlyt, most Vilmost) és családját, illetve több jótékonysági tevékenységet is. A birtokot magát Károly édesanyjától örökölte – írja a People.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek