Hasonmás

Döbbenetes a hasonlóság: Megtaláltuk Angelina Jolie magyar hasonmását

Létrehozva: 2024.03.03.

A sminkesként dolgozó Szilágyi Mariannt sokan a magyar Angelina Jolie-ként emlegetik. Vajon, teher vagy inkább áldás, ha egy ekkora ikonra hasonlít valaki?

Angelina Jolie egyedi karakterét leginkább a vastag ajkai, csontos arca és igéző tekintete adják, amik Mariannra is jellemzők. Mariann körülbelül tíz évvel ezelőtt kapta először azt a visszajelzést ismerősöktől, hogy hasonlít az Oscar-díjas színésznőre. 

Fotó: Victoria Perger

– Érdekes, de én másképp látom a tükörképem – vallja be őszintén a Fanny magazinnak. – Magamtól sosem gondoltam volna arra, hogy hasonlítok Angelina Jolie-ra. Persze nekem is vastagok az ajkaim, karakteres az arcvonásom, megegyezik a hajszínünk, talán a nagyobb, cicás szemeinkben is van valamennyi hasonlóság. Körülbelül húsz évnyi korkülönbség lehet közöttünk. Talán a tíz évvel ezelőtti képein hasonló karakter, mint én, de ennek ellenére nem gondolom olyan szembetűnőnek a hasonlóságot, mint az ismerőseim egy része. Időnként idegenek is leszólítottak emiatt. Az elején persze nagyon örültem ennek a visszajelzésnek, de egy idő után zavaró lett. Nem is a mennyiség miatt, hanem inkább azért, mert volt egy olyan egy-másfél évig tartó korszakom, amikor magam akartam lenni, és nem vágytam rá, hogy bárki máshoz hasonlítgassanak. Ha meghallottam azt a pár szót, hogy „tudod, kire hasonlítasz”, már éreztem, hogy valami fura érzés tör fel bennem, mert én csak Szilágyi Mariann akarok lenni. Aztán, valahogy helyreállt bennem ez a dolog. Ma már nagyon örülök, hogy sokan a világ egyik legszebb nőjét látják bennem, hiszen ki ne szeretne hasonlítani egy ilyen gyönyörű nőre?! 

Szerepet kapott egy mozifilmben 

Mariann, szinte a színésznő összes filmjét látta. Nagy kedvencei a Mr. és Mrs. Smith, illetve Az utazó, mert izgalmasnak tartja a történetet és a bennük megjelenő karaktereket. 

 

– Tavaly jött egy nagy fordulópont a vele való „kapcsolatomban” – árulja el. – Egy fotóművész barátnőm, Perger Viki, aki az emberi karaktereket úgy látja, mint senki más, kitalálta, hogy csináljunk egy olyan projektet, amiben Elise figuráját elevenítjük meg, amit Angelina játszik Az utazó című alkotásban. Tavaly májusban készült el ez a fotósorozat. Azt gondolom, hogy ezeken a felvételeken valóban nagyon hasonlítok a színésznőre, mert a fotós által teljesen átformálódtam Jolie-vá, mert elkapta ezeket a pillanatokat, és segített az instrukciókkal. A másik érdem pedig Paksi Évi stylist barátnőmé, aki olyan ruhákat adott rám, mintha valóban az említett filmből léptem volna ki. A sminket és a hajamat én csináltam magamnak, mint általában mindig. Az Angelinás sminkre a természetesség jellemző. Inkább a natúr, barnás színvilágot képviseli, amiket egyébként én is nagyon szeretek magamon használni. Vikinek köszönhetem, hogy ma már úgy fogom fel a hasonlóságot, hogy ez egy óriási kincs a kezemben, egy óriási erő. Valójában neki köszönhetem azt is, hogy ősszel megjelent rólam egy cikk, és ennek hatására megkeresett egy filmes csapat. Mellékszerepet kaptam egy olyan nemzetközi filmben, amiben világsztárok hasonmásai szerepelnek. Egyelőre nem árulhatok el többet a produkcióról, mert még nem jelent meg. Sminkesként mindig a háttérben dolgozom, de most fantasztikus élmény volt a kamera előtt lenni. Nagyon hálás vagyok, amiért ezt megtapasztalhattam. 

„Én is imádom a gyerekeket”

Az internetes portálok információi alapján, plusz-mínusz egy centivel megegyezik a magasságuk, és mindketten júniusban, ikrek havában születtek. Valószínűleg a testsúlyuk is hasonló lehet, hisz mindketten nagyon vékonyak és csinosak. Egyébként Mariann esetében ez nagyrészt a genetikának és a gyors anyagcseréjének köszönhető. Szerencsére a magánéletükben nincs párhuzam, hiszen a magyar sminkes boldog házasságban él.

– Nagyon szeretem őt, de nem vagyok fanatikus rajongója – mondja, amikor arról kérdezem, hogy miként tekint Angelinára. – Színésznők között nincs példaképem, de ha valakit mondanom kellene, biztosan ő lenne az. Csodálatos nőnek tartom, aki profi és maximalista a munkájában. Nagyon szimpatikus nekem, ahogy a színészethez áll. Azt olvastam róla, hogy a forgatási szünetekben sem bújik ki a karakteréből, hiába van leállás, ő a szerepében marad, és kizárja a külvilágot. Igyekszik a maximumot nyújtani, ami szerintem a filmjeiből is átjön. A riportjai, megnyilvánulásai alapján, hozzám hasonlóan, ő is egy közvetlen nő lehet. Egy másik közös pont, hogy ő is imádja a gyerekeket. Maga az örökbefogadás gondolata nem áll tőlem sem távol. Nem valószínű, hogy az én életemben sor kerülne ilyesmire, hiszen vannak saját gyerekeink, a kisfiunk, Martin három és fél, a lányunk, Elina pedig hét éves. Mi így négyen vagyunk teljesek, plusz a kiskutyánk. De nagyon szeretem a gyerekeket, sokkal jobb fejek, mint sokszor a felnőttek. Amikor a szomszédokkal, barátokkal bandázunk, sokszor én vagyok az az anyuka, aki viszi a nassolnivalót az egész csapatnak. Szerintem majd idős koromban is olyan asszony leszek, aki főz az egész utcára, az éhes gyerek szájakat nem tudnám elviselni… 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175220_auto_resized.jpg
origo.hu

Ragyogó napsütés után felhőszakadás, jégeső jön

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27625_resized.jpg?avcount=1714539909
origo.hu

Letartóztatták a bőnyi diáklányt, aki megkéselte osztálytársát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17177667_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Rettenetes videó: kirándulóknak esett neki a kegyelmet nem ismerő medve az erdőben

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173685_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Nagyon komoly etnikai tisztogatás volt, amit nem lehet csak a történelemmel magyarázni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175766_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Szoboszlai Dominiknek megüzenték, mire számíthat Klopp távozása után

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27626_resized.jpg?avcount=1714539909
origo.hu

Itt a kemény orosz válasz Amerika újabb háborús lépésére

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164008_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17178144_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megrendült közleményt adott ki a NASA: magas adattartalmú jeleket fogtak be a szondák

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714539909
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175204_auto_resized.jpg
borsonline.hu

A rajongók elhűltek: fekete-fehér fotóval jelentette be Vilmos herceg a hírt

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/QAdOMwitycjq0_M9u74QAH6WTeFuvTmgZP0C0RT6qkM/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2I0NDMzM2JhNWZhOTQyNWI5NjdiN2ZkNzY3YzgzM2Jk.jpg
Jövő

Tóth Gabi nem titkolja tovább: romokban van az élete

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/bfuDqDFA0Jl-Pmdnf4eUzUFB4lGGSc9zdCiY13FNCxU/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzI3MzAwMTM3ZTQ2ZjRmZTg4MGVjOTQ3NTBkNWNmNTA2.jpg
Gyász

Teljesült Vajna Timi elhunyt nagymamájának leghőbb vágya